Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kyllinge pot pie med kartoffellåg.

17 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Opskrifter, Tærte - opskrifter på tærter
Gå direkte til opskriften

Herhjemme er vi ret glade for den klassiske kyllinge pot pie med kylling og grønsager i en lækker og cremet sauce og et sprødt låg af butterdej på toppen. Det er jo lidt som at få serveret en kæmpe tartelet, men vi kan vel også hurtigt blive enige om, at butterdej ikke ligefrem sniger sig ind på en førsteplads, når det gælder sunde madvarer. Derfor er det hverken hver eller hver anden uge, at der er kyllingepie på menuen.

Imidlertid er jeg begyndt at lave kyllinge pot pie i en lidt anderledes version, hvor jeg erstatter låget af butterdej med kartoffelskiver, som bages gyldne i ovnen. En forrygende lækker hverdagsret, som hurtigt er blevet et hit herhjemme, hvilket de fleste ovnretter faktisk bliver. Det er da skønt, når kød, sauce, kartofler og grønt bare samles i ét fad og bages færdigt i ovnen, imens man får styr på køkkenet og dækket et hyggeligt aftensbord.

Der er lidt arbejde ved denne her kyllinge pot pie, idet kartoflerne skal skrælles, skæres i skiver og have et opkog, ligesom grønsagerne skal gøres i stand og dampes. Desuden skal kyllingen koges eller steges og efterfølgende skæres/plukkes i mindre bidder. Man kan selvfølgelig tage et par smutveje og bruge en pose frosne grønsager, som blot skal koges og  færdigstegt kylling fra supermarkedet er jo også en mulighed.

Man kan desuden tilføje en dåse asparges til fyldet i stedet for at friske asparges, men jeg vil skynde mig at tilføje, at de grønsager som jeg har nævnt i opskriften, kun skal opfattes som en vejledning. Man bruger selvfølgelig de grønsager, som man kan lide eller har liggende i forvejen. Bruger man asparges fra dåse, så bør man dog gøre sig selv den tjeneste og gemme vandet til saucen – præcis ligesom når man laver fyld til tarteletter med høns i asparges. Man erstatter bare noget af kogevandet fra grønsagerne med aspargesvand, så målene stadig passer.

>> Se evt. min bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges lige her.

Kyllinge pot pie’en kan for øvrigt laves nemt helt uden genveje og blive et rigtigt stop spild af madprojekt, hvis man er lidt forudseende, eksempelvis når man serverer stegt kylling med brun sauce,  kartofler og grønt. Kog lidt ekstra kartofler og grønsager, så der er rester til dagen efter. Skær kartoflerne i skiver, pluk det tiloversblevne kyllingekød i stykker og pil kødet af kyllingeskroget. Lav saucen efter nedenstående opskrift og vend kylling og kogte grønsager i saucen. Så er det blot at fordele hele herligheden i et ildfast fad og lægge kartoflerne øverst. Efter 30 minutter i ovnen er maden klar – rester på den allerbedste måde.

4,15 fra 14 stemmer

Kyllinge pot pie med kartoffellåg

Bagetid30 minutter
Samlet tid1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 600 gr kartofler
 • 200 gr ærter
 • 200 gr gulerødder
 • 1 bdt grønne asparges
 • 400 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)
 • 40 gr smør
 • 4 spsk hvedemel
 • 4 dl mælk
 • 50 gr revet ost
 • salt og peber

Fremgangsmåde

 • Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og læg dem i en gryde med vand. Bring gryden i kog og giv kartoflerne et hurtigt opkog (2-3 minutter).
 • Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre og stil dem til side. 
 • Rens grøntsagerne og skær dem i mundrette stykker.
 • Damp grøntsagerne i en gryde med letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er lige netop møre. Hæld vandet fra grøntsagerne, men gem 2 dl til saucen. 
 • Pluk eller skær det stegte eller kogte kyllingebryst i mundrette stykker
 • Smelt smørret i en gryde og rør mel ud i det smeltede smør.
 • Tilsæt grøntsagsvand og mælk og pisk godt, så der ikke dannes klumper. Bring gryden i kog og lad saucen koge i 1-2 minutter, til den tykner. Smag til med salt og peber. 
 • Vend grøntsager og kylling i saucen og hæld blandingen i et ildfast fad. Læg kartoffelskiverne taglagt ovenpå og slut med revet ost
 • Bag fadet ved 190 °C (varmluft) i ca 30 minutter, til osten er gylden og smeltet.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Retten er ikke fryseegnet.
 

Noter til opskriften.

 
I stedet for friske grøntsager, kan man bruge en pose blandede grøntsager fra frost, som gives et hurtigt opkog i letsaltet vand til de bliver møre. 
 
Subscribe
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jette Sørensen
3 år siden

Hej
Gør du ikke noget ved kyllingen inden du putter den i sovsen
Hilsen Jeyte

Kirsten H
3 år siden

I denne dejlige ret brugte jeg porrer, gulerødder og majs. 😋😋😋

Gurli Skriver
3 år siden

Jeg stegte kyllingebrysterne og plukkede den i småstykker. Væden fra brysterne brugte jeg til at lave sovs af sammen vandet fra grøntsagerne. Smagte vidunderligt

Hanne Lindholm
3 år siden

Jeg brugte gulerødder pastinak og bønner.

Bodil
3 år siden

5 stars
Virkelig lækker ret. Dog kom vi ikke rebet ost på, men penslede bare kartoflerne med lidt olie – så blev de lækre sprøde.
Men det er helt klart en ret der hitter herhjemme.

Peter
1 år siden

Det er nok ikke særlig populært, men jeg synes godt nok det smagte kedeligt. Ingen krydderier eller løg til at trække smagen frem. Ekstra salt og peber kunne ikke redde retten… Jeg brugte gulerødder og ærter med kyllingen. Som min ældste sagde: Det er som tarteletter med kartoffel i stedet for brødkurve.

Min familie var desværre enige. 😟

Peter
1 år siden

😉

Kirsten
1 år siden

5 stars
Det var virkelig en dejlig ret , skal virkelig gentages

Grethe
1 år siden

4 stars
I stedet for det arbejde med kyllingen, bruger jeg i stedet kyllinginderfileter. De skal bare lige brunes af inden kommer i fadet, så det er så nemt og de bliver lækre møre.