Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Kyllingefrikadeller.

29 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Annonce, Fjerkræ, Hovedretter, Hverdagsmad, Nemlig opskrifter, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Opskrift kyllingefrikadeller på en stegepande

Kyllingefrikadeller smager helt vildt godt. De er ligesom mere saftige end de traditionelle frikadeller, som laves på svinekød. Og så er kyllingekød jo både lækkert og fedtfattigt. Så selvom man bestemt ikke skal foragte en god, gammeldags frikadelle, så laver jeg med jævne mellemrum frikadeller af kylling. Og herhjemme er det faktisk en stor succes hver eneste gang.

Se også – Tun- og torskerognsfrikadeller I Boller i karry I Kylling med cashew

Kyllingefrikadeller med masser af smag. 

Jeg laver frikadellerne på rimelig klassisk vis og bruger æg, mælk, løg og mel. Ofte bruger jeg også rugmel, havregryn eller rasp i stedet for hvedemel i kyllingefrikadellerne. Det kommer lidt an på, hvad jeg har i skabe og skuffer. Og mælken kan snildt erstattes af vand eller danskvand for en laktosefri udgave.

Jeg tilføjer også gerne presset hvidløg til kyllingefarsen. Hvidløget kan selvfølgelig udelades, hvis man vil så tæt på en autentisk frikadelle som muligt. Men herhjemme er vi enige om, at det er lækkert med lidt ekstra smag.

Køb ingredienserne hos Nemlig.

Måske har du bemærket den “købsknap” til Nemlig, som er dukket op i nogle af mine opskrifter? Jeg har indgået et virkelig smart samarbejde med Nemlig, hvor du med ét klik på knappen får alle ingredienserne til opskriften lagt i indkøbskurven hos Nemlig. Efterfølgende kan du selvfølgelig rette i kurven, og fjerne de varer du har i forvejen, eller tilføje varer du mangler. Det er både nemt og hurtigt.

Tip! Se tips til variationer og tilbehør til kyllingefrikadeller under opskriften. 

4,24 fra 65 stemmer

Kyllingefrikadeller

Samlet tid30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 400 gr hakket kyllingekød
 • 1 løg (revet)
 • 2 fed hvidløg (pressede)
 • 1 æg
 • 0,5 dl mælk
 • 3 spsk hvedemel (eller rugmel/havregryn/rasp mm)
 • 3 spsk olie (til stegning)
 • salt og peber

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Fremgangsmåde

 • Kom kyllingekød, revet løg, presset hvidløg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber i en skål og rør det sammen til en lind fars. 
 • Lad farsen trække ca 10 minutter. 
 • Opvarm olie eller en blanding af olie og smør på en stegepande.
 • Form frikadellerne med en spiseske og steg dem brune og lækre på panden.
 • Server kyllingefrikadellerne med kartofler, salat eller pasta.
 • Frikadellerne kan gemmes på køl i 3-4 dage og spises varme eller kolde. De kan desuden fryses.

 

Se også – 

 

Klassiske frikadeller

 

Wok med kylling og nudler

 
 
 
 

Tips til variationer. 

Skal der “sparkes” lidt til smagen i kyllingefrikadellerne, så kan man fx komme finthakket, frisk chili, revet ingefær, lidt soja eller limesaft og koriander eller persille i farsen. Det giver en skøn smag til frikadellerne, som kommer til at minde lidt om asiatiske kyllingekødboller. Og så kan man jo passende servere sine kyllingefrikadeller med en lækker nudelsalat eller rissalat til.

Derudover kan man også tilsætte hakket peberfrugt, feta (salatost), oliven og lidt oregano eller lignende krydderier til kyllingefarsen og lave græskinspirerede kyllingefrikadeller. Helt perfekt med en stor portion græsk salat og et godt brød til. Alternativt måske en græsk kartoffelsalat. 

Skal frikadellerne være ekstra saftige, så prøv at komme revet gulerod, squash eller lignende rodfrugter i farsen. Rødbede kan faktisk også bruges, men det giver unægteligt en lidt sjov “prinsessefarve” til frikadellerne, som måske ikke er så appetitlig. Faktisk kan man også komme både hakket grønkål og spinat (gerne optøet fra frost) i frikadeller. Både i kyllingefrikadeller og klassiske frikadeller. Det gælder bare om at bruge sin fantasi og det som man nu kan lide. 

Tilbehør til frikadeller med kylling

Laver jeg kyllingefrikadeller af den traditionelle slags, så får vi ofte en eller anden form for kartofler, gerne små ovnristede kartofler, og en hjemmelavet creme fraiche dressing til. Men kogte kartofler og sauce, fx hjemmelavet persillesauce, er selvfølgelig også lækkert. Og så er jeg helt vild med råkostsalat.

Endelig er en skive rugbrød med smør og måske lidt surt i form af rødkål, rødbeder, asier eller syltede agurker jo altid et hit til frikadeller. Og de kan selvfølgelig også bruges til en god, gammeldags frikadelleburger.

Subscribe
Notify of
29 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Helle
6 år siden

Sikke nogle dejlige frikadeller, de får helt sikkert genvalg. Fulgte opskriften til punkt og prikke (tilsatte dog frisk oregano) og de blev som lovet virkelig saftige. Tusind tak for opskriften.

Irene Sabine Wilhelmsen
3 år siden

Bryder mig ikke om hvidløg i frikadeller , foretrækker alm. Mvh irene

Jenny
6 år siden

Hvad er fedtprocenten i hakket kylling? Det kalv og flæsk jeg køber er 8-12 pct. Jeg tilføjer altid svampe for saftighed ummami og sundhed

Christina
5 år siden

Jeg har lavet frikadeller som disse i årevis, dog tilsætter jeg altid fetaost i tern, og i ny og næ også ristede græskarkerner. Det smager fantastisk i kyllingedeller. 😍

Kristina
4 år siden

Jeg undlod mel og æg og kom frisk chili i. De er helt perfekte. Tak for fod inspiration.

Merete Jensen
3 år siden

Hvorfor bruge rugmel, når ingen kan smage det, bare et spørgsmål.
Hvis det er pga. det er mere sundt,så spis dog noget mere rugbrød og flere grønsager.😄😉

Susan Larsen
2 år siden

Merete der ee nogle mennesker/ børn der er småt spisende og ikke spiser grønsager og måske kun lyst rugbrød. Så hvorfor hvedemel eller rasp, når rugmel er sundere og ingen kan smage forskel😃🤗

Karen Kvist
4 år siden

Jeg laver ofte kyllinge frikadeller og jeg har erstattet melen med havregryn. Det gør jeg også med de traditionelle frikadeller

Inge Marie Strandgaard Hansen
3 år siden

Jeg laver ofte kyllingefrikadeller. Bruger hverken mel eller havregryn, men ekstra æg samt peberfrugt i tern og forårsløg. Krydrer med salt og peber.
En rigtig saftig og let frikadelle

Connie
2 år siden

Altså som jeg ser det er det deller i fad, men ik den der popper frem!
Hvad har jeg misforstået??

Connie
2 år siden

Du har brugt billedet fra kartofler i fad, var det jeg ik ku finde ud af. Men det er jo med i opskriften. Sådan går det nogen gange når man ik er vågen. Kartoflerne ska prøves, lyder lækkert

Connie
2 år siden
Svar  Connie

Ups fandt ud af det

Tanja
2 år siden

Kan de laves i ovnen eller Airfryer? Og hvor længe skal de steges på panden?

Amanda
1 år siden

5 stars
Vi er et fitness par og jeg er altid på jagt efter en sund ret, som stadig minder lidt om “det gode”

Jeg må bare sige, at disse frikadeller bestemt bliver et genvalg. Jeg lavede det med havregryn, og det fungerede super fint.
Tak for nogle lækre frikadeller – kæresten var også begejstret 🙂

Jeg skal vidst se, hvad du ellers har af lækre retter!

Tak for opskrift.

Helle
1 år siden

Kan man mon putte gærflager i for umami smag? Og hvor mange ?
Helle

Helle
1 år siden
Svar  Helle

Hihi mig og tålmodighed.
Det kan man, smagte fortrinligt sammen med ristede løg, citronsaft og kapers, og så italienske krydderier.
På rugbrød med chilisauce