Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Lemoncurd – opskrift på hjemmelavet citroncreme.

19 kommentarer
Syltning, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Hjemmelavet lemoncurd er helt forrygende godt. Den skønne og syrlige citroncreme kan spises som topping på skyr eller yoghurt, som “marmelade” på friskbagte scones og boller, i pandekager, på vafler, i kager og tærter og meget mere.  Anvendelsesmulighederne er virkelig mange og så er cremen altså noget af det nemmeste at lave. Det kræver bare en smule tålmodighed, da der skal røres i citroncremen, imens den tykner. Ellers risikerer man at stå tilbage med en portion scrambled eggs med citronsmag.

Se også – Citronfromage I Pandekager I Cheesecake med citron

Nem opskrift på lemoncurd.

En hjemmelavet lemoncurd består i al sin enkelthed af citroner, æg og sukker samt en lille klat smør, som røres i den lune creme. Præcis som når man monterer en sauce ved hjælp af små klatter koldt smør. Det er æggene, som får hele herligheden til at “sætte sig”. Og netop derfor er det så vigtigt, at der røres i gryden konstant, imens cremen varmes op. Det kræver som sagt lidt tålmodighed, men så er det heller ikke værre. Jeg bruger vel omkring 8-10 minutter  på at røre. Og så er æggemassen tyknet til en fin og blød citroncreme, som kan hældes på glas.

4,38 fra 16 stemmer

Lemoncurd

Samlet tid15 minutter
Antal: 3 dl

Ingredienser

  • 2 usprøjtede citroner
  • 2 æg
  • 100 gr sukker
  • 20 gr smør

Fremgangsmåde

  • Riv skallen af 1 citron og pres saften af begge citroner. Der skal bruges ca 1 dl citronsaft.
  • Rør citronsaft sammen med æg og sukker og hæld blandingen igennem en sigte over i en gryde, så evt. strenge fra æggene og små kerner fra citronerne siges fra.
  • Tilsæt den revne citronskal til gryden.
  • Anbring gryden på komfuret og varm forsigtigt blandingen op ved svag/jævn varme og under konstant omrøring.  
  • Det er vigtigt, at varmen ikke er for kraftig, og at der røres hele tiden, så æggemassen ikke "sætter sig" i bunden af gryden og bliver til scrambled eggs. Jeg bruger en dejskraber, som jeg hele tiden skraber henover bunden af gryden for at holde den "ren".
  • Når blandingen er blevet lun, tilsættes smørret og omrøringen fortsættes, imens smørret langsomt smelter. 
  • Når blandingen begynder at tykne til en blød creme, tages gryden af varmen. Husk at cremen tykner yderligere, når den afkøles, så konsistensen skal være som tynd vaniljecreme. 
  • Hæld den varme lemoncurd på et skoldet glas med låg og afkøl den.
  • Opbevar lemoncurd på køl. Den kan holde sig i minimum 2 uger. Lemoncurd er ikke fryseegnet.

Husk tilsmagningen.

Lemoncurd er ret syrligt og bryder man sig ikke om alt for sure ting, så skal man måske overveje, at tilsætte en smule ekstra sukker. Selv er jeg glad for syrlige ting og jeg synes, at 100 gr sukker er ret passende til nedenstående portion. Men smag og behag er jo forskellig, så man kan prøve sig lidt frem.

Smager man sin lemoncurd til for at vurdere, hvorvidt der skal justeres på sukkermængden, så skal man dog lige huske på, at det ikke er meningen, at lemoncurd skal spises rent. Lidt af syren vil derfor helt naturligt blive nedtonet, når den færdige lemoncurd smøres på en scone eller pandekage. Og selvfølgelig også hvis den bruges i en kage.

Subscribe
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Annette Hansen
5 år siden

Hej! Elsker lemoncurd….har dog aldrig lavet den selv, men det skal jeg da nu!
Bruger du pasteuriserede æg?
Mvh Annette

Lu Jensen
5 år siden

Elsker lemoncurd kan pasteuriseret æg bruges.

Anne Mogensen
3 år siden

Min lemoncurd er blevet for tynd, kan den varmes op igen og blive mere jævn.

Sara
5 år siden

Hej😊
Det smagte super og var ret let at lave.
Tak for gode opskrifter👍🏼

Bitten
4 år siden

Kan man si citron skallerne fra, inden det puttes glas. Uden og miste smag? (Skaphed) bryder mig ikke om, og tykke på skallen.

Camilla
3 år siden

5 stars
Tak for en god og nem opskrift.
Kan sagtens laves uden citronskal – med godt resultat 🙂. Jeg undlod at putte citronskal i, da jeg ikke var sikker på, om citronen vi havde var ubehandlet. Og også fordi jeg ikke er så vild med citronskal i. Lemoncurden blev stadig rigtig lækker.

Julie Fur Laursen
3 år siden

Kan man lave det til en limecurd mon? Anvende lime i stedet for citron?

Kh. Julie

Lene Alvira Brendebjerg
3 år siden

Dejlig opskrift🍋 jeg kunne tænke mig, at den blev mere “tyk”…. så har tænkt at eksperimentere med det der er tilbage. Har du et godt fif?

Anne Mette
3 år siden

Tror du, man kan bruge lemoncurd i en lavakage? Altså fryse nogle klatter ned, og så putte dem i nogle muffins fx inden de bliver bagt, så de får en flydende midte?

Margit Jensen
2 år siden

Hejsa
Min lemon curd er ikke blevet tyk måske har jeg for meget citron saft i kan jeg gøre noget for at redde den? Fantastisk opskrift
Vh Margit