Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 40…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Har I også lagt mærke til, hvordan det bliver tidligere og tidligere mørkt om aftenen? Ja, det har I formentlig, for nu går året på hæld og det er igen blevet tid til indendørssysler, tændte stearinlys og bløde tæpper i sofaen. For en efterårselsker som mig er det dejligt, men ikke dermed sagt, at jeg ikke nyder de lune og solfyldte septemberdage, som vi heldigvis også har haft en hel del af på det sidste. En knaldblå septemberhimmel er bare noget af det smukkeste.

Ugens madplan byder på masser af lækker efterårsmad, blandt andet har jeg igen fundet stegesoen frem og jeg tænker desuden, at der skal en lækker chili con carne på menuen i ugens løb. Bryder man sig ikke om chili con carne, så kan det jo sagtens erstattes af en klassisk kødsauce med kartoffelmos eller spaghetti. Endelig håber jeg, at jeg kommer ud og får plukket hyldebær i løbet af weekenden. De er klar nu og hjemmelavet hyldebærsaft er ikke bare lækkert, det fungerer også som et vaskeægte C-vitamin boost, der holder forkølelse og dårligdom fra kroppen.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis som mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og emailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 40.

MandagKartoffelfad med chorizo. En af retterne fra min kogebog og en rigtig hverdagsklassiker med kartofler, chorizo og mornaysauce. Der er ikke vildt meget kød i fadet, men chorizoen bidrager både med lidt røgsmag og en god fylde. Den kan dog udskiftes med skinke, bacon eller kylling, hvis man foretrækker. Jeg serverer salat ved siden af fadet.

Tirsdag – Tirsdag bliver suppedag og vi skal have en af mine yndlingssupper, nemlig en fransk løgsuppe med gratineret ostebrød. Faktisk spiser jeg fransk løgsuppe hele året rundt, især når vi er på restaurant og jeg spotter den på menuen, men det er virkelig en varmegiver, så herhjemme laver jeg den kun om efteråret og vinteren.

Onsdag – Har man squash i haven og kniber det med at få dem brugt, så overvej denne her lækre squashtærte. En skøn madtærte, som jeg serverer med blandet salat, men det bestemmer man jo selv. Og har man rigtig mange squash, så kan man sagtens rive dem og fryse dem ned i mindre portioner. Så er der også til tærter og brød/boller med squash til vinter.

Torsdag – Ugens fisk bliver af den billige og børnevenlige slags. Vi skal nemlig have pasta med ærter i en cremet tunsauce med flødeost. Og nu ved jeg godt, at varm tun er noget, som kan dele vandende, men jeg kan virkelig anbefale denne her sauce, som smager af flødeost, citron og tun.

Fredag – Menuen står på madpandekager – sådan lidt fredagsforkælelse på den hyggelige måde. Det bliver de her madpandekager med oste-spinatfyld og skinke, men vil man hellere have vegetarpandekager, så udelader man bare skinken. Man kan også bruge kylling, rejer, laks, bacon eller hvad man nu synes. Jeg serverer salat og dressing til.

Lørdag – Chili con carne hører efteråret og vinteren til. I hvert fald hjemme hos os, hvor det jævnligt er på menuen i vinterhalvåret. Gerne serveret med ris, tortillachips, revet ost, jalapeños, avocado og en klat kølende creme fraiche. Denne her chili con carne er lavet i ovnen, hvor den får lov til at simre og trække smag i timevis, men man kan selvfølgelig også lave en klassisk chili i en gryde på komfuret.

Søndag – Der er noget hyggeligt ved at bruge søndagen på at lave simremad. De her kalkunlår med sennep og timian og rodfrugter i stegeso er ikke bare lækre, de er også virkelig nemme at lave, da hele middagen samles i stegesoen og blot sættes i ovnen. Kalkunlår kan nogle gange være lidt vanskelige at skaffe, men de er blevet mere almindelige i kølediskene og glipper alt andet, så kan jeg næsten altid finde dem i Lidl.

Ugens lækkeri – Hyldebærrene hænger sortviolette og modne rundt omkring, så det er nu, at der skal plukkes til suppe og  hyldebærsaft. Hyldebær er fulde af c-vitaminer, så et glas varm hyldebærsaft morgen eller aften kan forebygge en del snue og forkølelse hen over vinteren. Og så smager det jo bare fantastisk.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lissy dyrby
5 år siden

Vil gerne modtage madplaner