Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mælkechokoladebrownie med valnødder.

7 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Jeg har haft gang i piskeris og dejskraber i dag og nu dufter hele det lille hjem af nybagt kage. I aften skal vi nemlig se første afsnit af “Den store bagedyst” og det kræver selvfølgelig et stykke kage til aftensteen – i hvert fald her i huset, hvor vi ser frem til masser af kagebagning og inspiration de næste mange onsdage.

Det med inspiration synes jeg for øvrigt, at det haltede lidt med i den seneste omgang af Bagedysten – det var som om, at folkene bag programmet var løbet lidt tør for ideer og jeg synes ikke, at deltagerne lavede meget andet end lagkager med forskellige slags mousser og overtræk. Ligeså var en del af de tekniske udfordringer deciderede desserter, hvor der ikke engang skulle bruges en ovn, idet de udelukkende bestod af mousser, fromager eller geléer og så fik vi også lige en omgang is, der skulle forberedes og anrettes i det varme telt, inden deltagerne skulle ud på en længere gåtur for at servere den for dommerne. Godt det ikke var mig, siger jeg bare.

Jeg må indrømme, at jeg savner afsnit som omhandler andet end bare mousser og lagkager der skal samles og pyntes. Det kunne være rart, hvis der også var nogle “salte” indslag bare engang imellem, fx lidt flere brød og boller, madtærter, pizzaer, knækbrød, snacks og lignende, som jeg husker fra de første sæsoner af Bagedysten. Og så savner jeg, at man kan relatere til de tekniske udfordringer. I sidste sæson virkede det som om, at man var løbet tør for klassiske bagerudfordringer som fx kransekagetårne, hindbærsnitter, Sarah Bernhardt kager og lign. så en del af udfordringerne var kreeret specielt til lejligheden af dommerne. Men ingen af os, som sidder ude bag skærmene, har jo en chance for at relatere til en dessert, som Mette Blomsterberg netop har opfundet og som vi derfor aldrig hverken har hørt om eller selv prøvet kræfter med.

Nå, men nu skal det jo heller ikke lyde negativt det hele, for som sagt glæder jeg mig rigtig meget til det første afsnit af den nye sæson i aften, og hvis jeg skal prøve at bevæge mig tilbage til det, som dette her indlæg handler om, nemlig min egen kage, så faldt valget på en klassisk chokoladebrownie. Den blev dog lavet med mælkechokolade i stedet for mørk chokolade, så den er en smule “mildere” i smagen, men bestemt ikke mindre lækker – i hvert fald ikke hvis man spørger mig, men nu er jeg også ret glad for mælkechokolade.

En brownie er jo dejlig nem at lave og kræver kun ganske få ingredienser, så det eneste man reelt skal være opmærksom på er, at den endelig ikke må få for lang tid i ovnen. Den skal være fugtig, næsten klæg, og lækker konfektagtig i midten – ellers kan man lige så godt bage en almindelig chokoladekage. Prøv gerne at stikke i kagen med et lille træspyd eller lignende – der skal selvfølgelig ikke sidde flydende dej på pinden, men der må gerne sidde lidt fugtige kagekrummer, så er kagen bagt lige som den skal.

Se også – Opskrift på klassisk chokolade brownie.

Jeg bager for øvrigt stort set altid brownies med valnødder eller pecannødder på toppen – jeg er vild med både smag og konsistens, men selvfølgelig kan man sagtens bruge eksempelvis hasselnødder eller grofthakkede mandler i stedet. Og har man lyst til ekstra meget fyld, så kan jeg anbefale de her skønne rocky road brownies med ekstra meget af alt det gode -nødder, skumfiduser og dumle karameller. Men så foreslår jeg også, at man bruger en god, mørk chokolade til kagen, som modspil til alt det søde.

Mælkechokoladebrownie med valnødder.

9 stk.

125 gr god mælkechokolade

75 gr smør

2 æg

75 gr brun farin

75 gr sukker

1 nip salt

½ tsk vanillepulver – kan erstattes af 1-2 tsk vanillesukker

75 gr hvedemel

75 gr valnødder, grofthakkede

Kom chokolade og smør i en gryde og smelt blandingen under omrøring ved svag varme. Pisk æg, brun farin og sukker og hæld chokoladesmørret heri. Vend salt, vanillepulver og hvedemel sammen og vend det forsigtigt i dejen. For et ildfast fad (ca 20 x 20 cm) med bagepapir og hæld dejen heri. Hak valnødderne groft og fordel dem ovenpå dejen. Bag brownien ved 190 grader (ikke varmluft) i 25-30 minutter, til den lige netop har sat sig. Lad brownien køle af og skær den i 9 lige store firkanter. Opbevar brownien i en lufttæt dåse.

Subscribe
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tina KH
6 år siden

De ser og lyder gode:-)
De skal da bestemt prøves.
Et godt efterår ønskes!

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Tina KH

Tina – Jeg lover, at de er supergode – svampede og lækre 🙂

Et dejligt efterår til dig også 😀

Betina
6 år siden

Kan man erstatte brunfarin med sukring gold, og sukkeret med steviosid, så den bliver mere diabetes venlig??

Betina
6 år siden
Svar  Betina

Der skulle stå stevia

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Betina

Betina – Nu har jeg jo ikke selv prøvet det, men hvis jeg var dig, ville jeg da give det et forsøg. Alternativt kan du jo prøve at se, om du kan google en opskrift på diabetesvenlig brownie, fx fra diabetesforeningen, og så måske lave din egen version ved at kombinere de forskellige opskrifter 😀 Held og lykke med projektet 😀

Kirsten H
4 år siden

Super kage. Blive ofte bagt her i huset. 👍👍😊
Hilsen Kirsten H