I dag er det fastelavn og det betyder selvfølgelig, at vi skal have hjemmelavede fastelavnsboller med fløde til eftermiddagskaffen. Desværre har jeg været så uheldig at lave en eller anden forkert bevægelse, så jeg har temmelig ondt i lænden og er i det hele taget noget handicappet, når det kommer til køkkenarbejde, idet jeg nærmest ikke kan hverken bukke mig eller gå ordentligt. Derfor blev det også den nemmest tænkelige variant indenfor hjemmelavede fastelavnsboller, der blev lavet i år og jeg har virkelig skudt alle de genveje, jeg kunne finde, men det betyder heldigvis ikke, at bollerne ikke smager dejligt.
Fordelen ved at lave sine egne flødefastelavnsboller er, at man selv er herre over hvad og hvor meget fyld, der skal kommes i hver enkelt bolle. Fx er jeg ikke så vild med flødeskum og hvis jeg får en fastelavnsbolle fra en bagerbutik, ender jeg ofte med at sidde og grave halvdelen af fyldet ud med en ske. Det slipper jeg for, når jeg selv har lavet bollerne og så er der jo også den lille finesse, at man kan fylde dem med lige den slags fyld man foretrækker. Jeg har fx tidligere eksperimenteret med både skildpaddefyld, bestående af karamel på kondenseret mælk smagt til med rom, og Sarah Bernhardt fyld lavet på god mørk chokolade og fløde.
Skulle man nu sidde og have både tid, lyst og ikke mindst overskud til at lave sine flødefastelavnsboller helt fra bunden, så ligger her opskrifter på både hjemmebagte boller og lækker hjemmekogt vaniljecreme til flødecremen. Det smager selvfølgelig skønt at lave sit eget, men jeg synes nu også, at de her boller blev ret så lækre og det er jo det vigtigste.
Fastelavnsbollerne blev fyldt med en god hindbærmarmelade, vaniljeflødecreme og makroner a la en klassisk Othello lagkage, hvilket man bestemt ikke går galt i byen med. I hvert fald ikke i min familie. Og så vil jeg da lige benytte lejligheden til at ønske alle Jer der kommer her forbi rigtig god fastelavn.
Fastelavnsboller med fløde og hindbær
Ingredienser
- 4 stk færdigkøbte frosne fastelavnsboller
- ½ ps kagecreme (rørt med mælk efter anvisning på pakken)
- 2 dl piskefløde
- ½ tsk vaniljepulver (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 4 spsk god hindbærmarmelade
- 8 makroner
- flormelis til pynt
- evt. frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde
- Bag fastelavnsbollerne efter anvisning på pakken og lad dem afkøle.
- Imens røres kagecremen sammen med mælk efter anvisning på pakken.
- Pisk fløden til blødt skum og vend flødeskum og kagecreme forsigtigt sammen til en luftig flødecreme. Smag til med vaniljepulver.
- Flæk de afkølede fastelavnsboller og fordel 1 spsk hindbærmarmelade og 2 makroner på hver underbolle.
- Kom flødecremen i en sprøjte- eller frysepose med en stjernetyl og fordel cremen ovenpå marmelade og makroner. Læg til sidst overbollen ovenpå cremen.
- Drys lidt flormelis på toppen af hver bolle, pynt med en roset af vaniljeflødecreme og afslut med frysetørrede hindbær.
Dejligt du fik prøvet skildpaddefyldet, håber de faldt i smag. Det er i hvert fald ikke sidste gang de bliver lavet her i huset.
Øv, med ryggen. Tag endelig det smertestillende du må, så det bliver lettere at gå omkring. Det er sådan man anbefaler mod lænderygsmerter idag. Ergoterapeuten kommer op i mig, når jeg ser sådan noget. Håber på hurtig bedring til dig.
Kh.
Anne-Marie
Anne-Marie – Ja, jeg fik prøvet med skildpaddefyld og det blev rigtig godt. Jeg er foreløbigt fyldt med panodiler, men frygter lidt skoledagene i de kommende dage, hvor jeg skal sidde på en hård stol i mange timer, men ellers må jeg jo stå/godt lidt rundt eller blive hjemme. Overvejer også, om jeg skal kigge ind til fysserne (fys studerende), som vi havde tværfagligt samarbejde med i forrige modul, og få dem til at trykke lidt på mig 😉
Jeg håber det går bedre med ryggen, men ellers må du også gerne fylde op med Ipren, da det er en anden medicinstamme. En fys der er videreuddannet i manuel teknik vil nok være det bedste for dig, hvis ikke ugen selv har løsnet op på det.
Kh.
Anne-Marie
Anne-Marie – Det går heldigvis meget bedre mede ryggen – havde lige 2 dage, hvor jeg ikke var meget værd og derfor blev hjemme fra skole, men det hjalp til gengæld rigtig meget, så nu er jeg næsten ovre det. Heldigvis 🙂
Tak for dine gode råd 🙂
Mange hilsner fra
Anne.
Det er jeg rigtig glad for at høre.
Kh.
Anne-Marie
Knuser du makronerne eller hvordan?
Malene – Nej, det gør jeg som regel ikke. Fugten fra creme og syltetøj får makronerne til lige så stille at smuldre, så medmindre fastelavnsbollerne skal serveres lige efter de er lavet, så vil jeg normalt ikke knuse dem 🙂