Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Påskeæg med marcipan og nougat.

6 kommentarer
Konfekt og slik, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften

I sidste uge fortalte jeg lidt om, hvordan jeg i år har afprøvet et par nye varianter indenfor påskeæg, nemlig disse skønne marcipanæg med hasselnødde-nougat krokant og de lige så skønne marcipanæg med flydende karamel og hindbær. Uhhh jeg har altså et svagt punkt for æggene med karamel og hindbær.

Alligevel besluttede jeg mig for, at de sidste påskeæg skulle være af den lidt mere klassiske slags, nemlig marcipan og nougat. Alt i alt er jeg endt med at lave lidt over 80 påskeæg i år, og jeg synes altså, at de klassiske varianter hører sig til. Desuden skal man ikke kimse af sådan en frisklavet og blød marcipanbasse med en knasende chokoladeskal yderst og en lækker kerne af blød nougat.

Der er egentlig ikke så meget hokus pokus over opskrifterne. Igen minder proceduren jo ret meget om at lave julekonfekt, men jeg har alligevel skrevet et par fremgangsmåder ned. Og nu skal der altså heller ikke laves flere æg i år, selvom vi egentlig ikke har vildt mange tilbage. Omkring 15-20 stk tror jeg, at der ligger i dåsen. Resten er faktisk allerede blevet foræret væk til familie og venner. De sidste vil vi selv hygge os med. Og så skal der selvfølgelig et lille udvalg på bordet til påskefrokosten.

Påskeæg med marcipan og blød nougat.

200 gr marcipan

25 gr blød nougat

200 gr mørk chokolade

25 gr hvid chokolade

Del marcipanen i 12 stykker og tril hvert stykke til fine, ovale æg. Del hvert nougatstykke i 4 “bjælker”. Skær et snit på langs af hvert æg, ikke helt igennem men næsten – nu ligner æggene små hotdogbrød. Læg et stykke nougat i hvert snit – ligesom pølsen i en hotdog og luk marcipanen godt til omkring nougaten. Smelt chokoladen, overtræk æggene ét af gangen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Når chokoladen er helt tør, smeltes den hvide chokolade og kommes i en lille sprøjte- eller frysepose. Pynt æggene med fine, hvide chokoladestriber og lad dem stivne helt, inden de kommes i en lufttæt beholder.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karin Frederiksen
9 år siden

Åhh, dem bliver jeg simpelthen nødt til at lave i weekenden 🙂 Hvilken slags chokolade bruger du til overtræk, tænker % cacaoindhold? 🙂
Mvh Karin

Camilla
7 år siden

Hvilke chokolade bruger du, synes nogen har det med at smelte før du næsten for det i munden

Jette
2 år siden

Hvilken mazipan bruger du