Ovenpå de sidste par ugers hedebølge var det helt underligt, at vågne op til regnen der slog mod ruderne. Regnen kom dog på ingen måde som en overraskelse, for jeg må indrømme, at jeg elsker sommerregn. Og jeg havde altså glædet mig lidt. Både til duften og lyden af sommerregn der rammer terrassen og kan høres igennem de åbne vinduer. Men også til, at temperaturen skulle falde lidt, så jeg kunne få lavet en portion peberfrugtsuppe af et par store, flotte peberfrugter, som jeg købte i sidste uge.
Se også – Ovnbagt tomatsuppe I Chilisuppe I Græskarsuppe I Nem kartoffelsuppe
Peberfrugtsuppe – en mild og cremet suppe.
Der er peberfrugter, løg, hvidløg og hakkede tomater i suppen. Og både rent smagsmæssigt og udseendemæssigt minder suppen om en klassisk tomatsuppe. Men hvor smagen i en tomatsuppe godt kan være lidt “skarp”, så er peberfrugtsuppen dejlig rund og mild i smagen. De søde peberfrugter går nemlig ind og udligner lidt af syren fra tomaterne.
Peberfrugtsuppe er derfor en oplagt “begynder-suppe” til mindre børn, hvis de synes, at tomatsuppe er for “stærk”. Faktisk kan man også tilsætte en enkelt peberfrugt, når man laver helt almindelig tomatsuppe. Den tager lige toppen af skarpheden og gør tomatsuppen en smule mildere.
Tip! Se mine bedste tips til variationer af suppen under opskriften.
Peberfrugtsuppe
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 2 stk løg (grofthakkede)
- 2 fed hvidløg (grofthakkede)
- 3 stk røde peberfrugter (grofthakkede)
- 2 tsk paprika
- 1 ds hakkede tomater
- 10 dl grøntsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
- 1 dl madlavnings- eller piskefløde
- 2 spsk sød chilisauce (kan erstattes af 1 nip sukker)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Opvarm olie i en gryde og sauter løg og hvidløg heri.
- Tilsæt peberfrugt og paprika og sauter yderligere et par minutter.
- Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, læg låg på og bring den i kog. Lad suppen simre i ca 10 minutter.
- Tag gryden af varmen og blend den glat og cremet med en stavblender. Suppen kan også blendes på traditionel vis i en blender.
- Sæt gryden tilbage på varmen og tilsæt fløde.
- Smag til med sød chilisauce eller sukker, salt og peber og varm suppen igennem.
- Server med brød og evt. et drys friskhakkede krydderurter på toppen. En klat cremefraiche er også lækkert.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 3-4 dage. Suppen kan desuden fryses.
Lækre variationer.
Udover grøntsager er der brugt paprika og sød chilisauce som smagsgivere i denne her peberfrugtsuppe. Jeg bruger en mild paprika, men hvis man synes, kan man sagtens bruge en stærkere variant. Eller måske tilsætte lidt chilipulver eller en frisk chili i tern. Chilien kan renses for kerner i det omfang, som man nu synes, og derefter tilsættes sammen med peberfrugten.
Den søde chilisauce, som jeg bruger i suppen, tilfører en smule sødme og “varme” til suppen, men den kan sagtens udelades. Erstat evt. med et nip sukker efter smag, når suppen skal smages til.
Endelig kan man bruge flødeost (naturel eller med smag) til suppen i stedet for fløde. Osten skal bare kommes i den varme suppe og så skal der røres rundt, indtil den er smeltet og suppen er blevet lækkert cremet.
Det er altid super gode opskrifterne og smager godt
Henriette – Hvor er det bare dejligt at høre 😀
Denne suppe smager fantastisk. Har ledt efter en tomatsuppe med peberfrugt smag. Karoline suppe på karton havde en i 1/2 l. Ser den aldrig mere derfor var jeg så glad da jeg så din opskrift. Og den smager selvfølge meget bedre.
Susanne – Hvor er det bare dejligt at høre, at du kan bruge opskriften. Jeg er også selv rigtig glad for peberfrugtsuppe, så jeg laver gerne en ordentlig portion og fryser ned 😀
Det smager rigtig godt, jeg bagte også dit madbrød som vi fik til.
Jeg har en masse peberfrugter jeg skal have brugt, så ville høre om retten kan fryses? Og om det evt. Skal gøres uden fløde?
Mette – Du kan sagtens fryse suppen – alt suppe kan fryses 🙂 Mht. fløden, så bestemmer man jo selv, om der skal fløde i. Jeg vil dog anbefale en eller anden form for mælkeprodukt, da det er med til at gøre suppen cremet og lækker. Vil du ikke bruge fløde/madlavningsfløde, så kan du evt. bruge flødeost naturel eller lidt mælk i stedet for 🙂 Og måske kan du også røre en lille ds kokosmælk i suppen, hvis du kan lide det 🙂
Skal sigtes, findelt fnuller forstyrrer smagen…
Bo – Man kan sagtens sigte suppen, hvis man foretrækker det. Jeg kan nu også vældig godt lide konsistensen på suppen, når den har en lidt “grovere” struktur og ikke er sigtet, så jeg tænker, at det må være op til den enkelte at beslutte, hvorvidt man sigter suppen eller ej 🙂