Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pitabrød – opskrift på luftige hjemmebagte pitabrød.

77 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift pitabrød på en sort bagerist

I dag står menuen på pitabrød, som er en af fast food favoritterne her i huset, når vi engang imellem bestiller mad udefra. I aften er det dog ikke mad udefra, men derimod hjemmebagte pitabrød, der står på menuen. Derfor har jeg netop taget en pladefuld duftende og nybagte pitabrød ud af ovnen.

Til pitabrødene vil jeg lave en portion falafler og derudover vil jeg også prøve at lave en omgang hjemmelavet kyllingeshawarma – kyllingen ligger lige nu i køleskabet og marinerer og det dufter rent ud sagt helt fantastisk, men både kylling og falafler laver jeg først, når vi skal spise. Pitabrødene derimod kan sagtens bages i forvejen og skal så blot lunes senere – de holder sig bløde, lækre og luftige, så det er der ingen problemer i.

Opskrift på hjemmebagte pitabrød.

Jeg må indrømme, at jeg ikke tidligere har haft den helt store fidus til de hjemmelavede pitabrød. Bevares, de smagte skønt, men de havde ofte tendens til at blive lidt for tunge og tætte, og mindede måske nok mest om en sandwichbolle. Og hvad skete der lige for det hul i midten, som aldrig var der?

Til sammenligning er de færdigkøbte pitabrød også sjældent noget at råbe hurra for. De er alt for porøse, går i stykker bare man skærer toppen af. Og nogle gange flækker hele brødet, bare man forsøger at åbne “lommen” til fyldet. Der har derfor været nogle år, hvor vi har gjort det mere i fyldte fladbrød fra en god grønthandler. Men efter at jeg er gået over til at bruge den her bagemetode, synes jeg altså, at det med de hjemmebagte pitabrød er begyndt at fungere. I hvert fald for mig.

Brødene er lyse, men man bestemmer jo selv, om der skal tilsættes lidt groft mel, og de bliver super lette, lækre og luftige – ligesom en rigtig pita skal være. Der er et fint hul i midten og så kan der presses temmelig meget fyld i hver enkelt pita, uden at det hele går i stykker og løber ud igen. Brødene bages på en varm bageplade og måske er det netop derfor, at der pludselig er begyndt at danne sig de nydeligste hulrum i mine pitaer, for den metode har jeg ikke brugt tidligere. Brødene er er let sprøde og hårde at banke på, lige når de kommer ud af ovnen, men efter ganske få minutter, bliver de bløde og lækre. Nedenstående opskrift giver 6 pitabrød af almindelig størrelse og det passer lige til Morten og mig – dejen kan selvfølgelig også formes til 8 endnu mindre brød, eller til 4 store pitabrød á samme størrelse som dem man får serveret på diverse pitabarer.

Vi luner pitabrødene i ovnen i 3-5 minutter ved 175 grader og fylder dem efterfølgende med falafler, shawarma kylling, strimlet iceberg salat, majs, ærter, tomat, agurk, feta og oliven og så en god hjemmelavet creme fraiche dressing til falaflerne og måske en karrydressing til kyllingen.

Opskrift pitabrød på en sort bagerist
4,28 fra 40 stemmer

Pitabrød

Hæve- og bagetid1 time 15 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • 25 gr gær
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk salt (jeg bruger groft salt)
  • 425 gr hvedemel (måske lidt mere eller mindre)

Fremgangsmåde

  • Hæld vand i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt olie, sukker, salt og hvedemel og ælt til en blank og smidig dej.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
  • Del dejen i 6 lige store boller. Rul herefter bollerne ud til flade pitabrød (ca. 10-12 cm) vha en kagerulle.
  • Lad pitabrødene hæve kort på køkkenbordet, imens ovnen varmes op.
  • Sæt 2 bageplader med bagepapir i ovnen og varm ovnen op til 225 °C. Tag pladerne ud og læg pitabrødene på de varme plader. 
  • Bag pitabrødene ved 225 °C (varmluft) i ca 10-12 minutter til de er gyldne og fint hævede. 
  • Tag brødene ud og lad dem afkøle let på bageristen, inden de flækkes og fyldes med diverse pitafyld.
  • Tiloversblevne pitabrød kan gemmes i 2-3 dage, hvis de opbevares i en lufttæt pose. Pitabrød kan desuden fryses.

Noter til opskriften

 
Hvis pitabrødene gemmes et par dage i en frysepose eller lignende, bliver de som nybagte, hvis de lunes kort i ovnen, på en brødrister eller i airfryeren. 
Subscribe
Notify of
77 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Karin
8 år siden

De skal selvfølgelig afprøves som så meget andet på din blog.

Bruger du varmluft eftersom begge plader skal ind samtidig?

Tina
6 år siden

Har lige kastet pitabrødene i ovnen. Er glad for jeg fik læst kommentar feltet hvor der står varmluft, ku heller ik forstå det. Måske en ide at rette opskriften til så der står 225 grader varmluft?

Mie Leona Edsberg
4 år siden

Hvor mange grader skal ovnen stilles til, hvis man ikke har varmluft i sin ovn? 250 grader eller noget i den stil? (Det lyder bare så varmt, så er bekymret for at ende med mørke brød, der stadig er dej indeni)

Mette
2 år siden

Bruger denne opskrift hver gang. Den er rigtig god

Lykke
3 år siden

Kan de fryses

Mari
8 år siden

En opskrift på kylling-shawarma, tak….:-)

Mari
8 år siden

Pitabrødene smagte fremragende og er meget nemme at gå til.

Charlotte
8 år siden

De er super gode og hæver flot op i ovnen 🙂

Tina
8 år siden

Det må prøves – ender også altid med sandwich-kompakte-brød i stedet for lette pita. Hvor længe holder de sig gode når man opvarmer dem i ovnen inden spisetid? Kan man f.eks. lave dem dagen i forvejen? 🙂

Thor Hofman Nyholm
8 år siden

Hej
Hvor tykke skal de være når dejen rulles ud?

Tenna
8 år siden

Hejsa.. Kan pitabrødene fryses? hvis ja bliver de så gode når man tør dem op igen? 🙂

Bettina
7 år siden

Lyder rigtigt spændende. Vi bor i lejebolig og har ingen varmluft, ville du så bare tage en enkelt plade afgangen eller har du andre fif

Johanne
7 år siden

Jeg har prøvet opskrifter på pisabrød og de er blevet rigtigt god, mine er så bagt på em pizza sten.

sonja
7 år siden

Hej!! Har du prøvet at røre dejen sammen dagen før og lade dem koldhæve?

Kenneth Olsen
7 år siden

Det lyder som en spændende opskrift.
Den vil jeg prøve i morgen.
Men, hvordan dannes hullet i midten – er det bare varmen ?

Elsebeth
7 år siden

For mange år siden kendte jeg en kvinde fra ‘pitaland’; hun var ekspert: Pita’erne kom enkeltvis på risten og ind under grillen. Hun sad på gulvet og holdt øje med, hvornår de var færdige. Bagefter puttede hun dem varme i et dynebetræk – ja, hun lavede rigtig mange ad gangen, og det gik hurtigt. Derfor laver jeg også mine under grillen i ovnen.

Mette
6 år siden

Jeg siger bare tusind tak for den bedste pitabrøds opskrift jeg har afprøvet… Brugte halv hvedemel og halv hvid fuldkornshvede…. Det bliver helt afgjort opskriften der bruges fremover her i mit lille hjem 🙂

Kajsa
6 år siden

Hej. Jeg har lige prøvet, at lave dem. Skal dejen være meget klistret…det blev min. Jeg skulle derfor bruge meget med til æltning og udrulning. Er det meningen? håber de bliver gode alligevel 🙂

Jannie
6 år siden

Kan de laves om formiddagen? Og så bare varmes om aftenen?
Eller falder de helt sammen så?

Anton
6 år siden

Efter 9 timers arbejde kommer man hjem og erfare at datteren ikke har husket at hun har bestilt pitabrød og ikke har købt ind til det. Så spørger man ubetænksom om det er en tur til Netto, eller hjemmebagt, og straks siger 2 døtre at hvis far orker det må det gerne være hjemmebagt. Jeg fandt denne opskrift og det var succes. Så har man lidt energi igen!!

Christina
6 år siden

Hvor meget af melet kan erstattes med noget groft (grahamsmel el rugmel) uden at det kommer til at gå ud over “det luftige”? 🙂

Christina
6 år siden

Tak 🙂 De skal i hvert fald afprøves, grove eller ej – jeg synes nemlig også tit at købeversionen er tynd og træls 😉

maibritt Jørgensen
6 år siden

hej..vil du sende en opskrift på kylling shwarma?

Maria
6 år siden

Hej hvilken olie bruger du? ?
Mvh Maria

Christina laursen
5 år siden

Hej.
Jeg har lige lavet dine pitabrød. Bare i 8 stykker, men mine lavede ikke hul i midten. Hvad mon jeg gjorde forkert?
Vh Christina

Britta
5 år siden

Hej Anne-Kathrine,

Jeg er netop faldet over din opskrift, og tænker at der skal hjemmelavede pitabrød på menuen i aften!

Er det muligt at skifte noget af melen ud med durummel, og i så fald hvor meget? Og i forhold til badepladen, bager du så brødene direkte på pladen, eller med bagepapir?

På forhånd tak! 🙂

Oleg
5 år siden

Tak for en dejlig opskrift – brugte 100% sigtet speltmel og det var næsten som at være i Israel. Fire ad gangen på en plade i varmluftovnen, fuld knald på varmen. Der manglede kun at det var en brændefyret stenovn, så havde vi kunnet høre middelhavet bruse. 🙂

Karina Sønderlev
4 år siden

Jeg har lavet pitabrød efter opskriften, de blev virkelig gode, så det er slut med at købe. De smagte rigtig godt. Dem man køber de smager af pap 😆.

Så jeg kan kun anbefale at lave dem selv 😋.

Sarah
5 år siden

Tak for lækker opskrift! De blev super gode – så nu køber vi aldrig pitabrød mere 😊
Har brugt 100g durummel og 100g fuldkornsspelt samt bagt på pizzasten. De blev helt perfekt sprøde, men alligevel bløde

Christine Bjerregaard
5 år siden

Kære Anne-Kathrine
Jeg bruger ofte lang tid på at udse mig den bedste opskrift på nettet. Der begynder at vise sig et mønster, jeg ender nemlig rigtig ofte med at vælge en af dine! Det gælder også i dag, da jeg for første gang har bagt pitabrød. De er netop ude af ovnen- og helt perfekte. Mht. Varmluft/konventionel varme – er der en tommelfingerregel. Den siger at 180˚ varmluft svarer til 200˚ konventionel – ca. MEN der er så stor forskel på ovne, at det som sagt kun er en ca. angivelse. Al bagning, ja vel madlavning i det hele taget, kræver lidt mavefornemmelse og intuition for at opnå de bedste resultater😉 Tak for gode opskrifter👍

Heidi
4 år siden

Jeg har lige lavet min første potion, fantastik nem opskrift og det er hul i 😊(Det var min største frygt) så nu må jeg lave 3 portioner til 🤪

Claus Bille Nielsen
4 år siden

Hej Anne-Katrine
Jeg prøvede din opskrift på nemme pitabrød, men dejen blev meget våd og klistret og helt umulig at ælte og rulle som du foreskriver. Kan det tænkes at der er en fejl i mængderne, eller skal dejen være så våd og klitret?

Maria
3 år siden

Altså det må jeg sige herfra; kommer aldrig til at købe pitabrød igen. Har lige lavet den her opskrift og det er da virkelig så nemt og lækkert som noget kan være! Kæmpe succes herfra.
når vi nu skal varme til aften, (for jeg har lige lavet dem her til formiddag), hvor mange grader tror du så jeg skal varme dem på? Tak for god opskrift !

Jeanett Jakobsen
2 år siden

5 stars
Virkelig lækker opskrift! Helt klart min go to opskrift, når det kommer til pita! MUMS!!😍
Min dej bliver dog altid ret klistret, men ekstra mel i så er det ingen problem. Tak for en lækker opskrift!☺️

Karina Varming
1 år siden

Tak for et hav af lækre opskriver 😄
Nu skal jeg prøve at bage din opskrift på pitabrød. Hvis jeg laver dobbelte portion. Skal jeg så bruge en hel Pk gær ? El stadigvæk nøjes med en 1/5 ?

Ann Hummelgaard Thomsen
1 år siden

5 stars
Superlækre Pitabrød, kom mere mel i,
Køber dem aldrig mere, i forretningerne 😃

Mette
7 måneder siden

5 stars
De er simpelthen SÅ lækre..
Et stort hit herhjemme.
Tak ❤️

Dorte Madsen
2 måneder siden

Er det ikke mange pk gær til pitabrød 🥴

Jacob
2 måneder siden

5 stars
Super nem opskrift, smager 100 gange bedre end dem man kan købe, og så er det til med også meget billigere og de mætter mere👍👍,