Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pizza focaccia – lækker pizza med tyk bund.

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Fast food, Hovedretter, Madpakkehits, Opskrifter, Weekendmad
Gå direkte til opskriften

Pizza møder focaccia brød og resultatet bliver denne her pizza focaccia. En form for deep pan pizza med masser af lækkert fyld på toppen, og den skønneste, svampede bund. Helt perfekt til os, der elsker deep pan pizzaer, og som stadig indimellem sukker efter de skønne bradepandepizzaer med tykke tykke bunde, som vores mødre bagte i 1990’erne, før pizzamelet og de tynde, sprøde bunde for alvor gjorde deres indtog.

Se også – Bradepande pizza I Deep pan pizza I Hjemmelavet pizza I Focaccia

Lækker opskrift på pizza focaccia.

Kan man røre vand, gær og mel sammen i en skål, så kan man også lave en pizza focaccia. Her er nemlig tale om en pizza (eller et brød), hvor dejen hverken skal æltes eller udrulles. Alle ingredienserne skal blot røres sammen i en skål og hældes over i en bradepande. Nemmere kan det næsten ikke blive at lave en lækker pizza og helt oplagt til en doven fredag aften, hvor kræfterne måske er lidt små ovenpå en lang uge.

Jeg er vild med pepperoni, men man bruger selvfølgelig bare den slags pizza fyld, som familien allerbedst kan lide. Faktisk kan man også nøjes med at lave pizza focaccia med tomatsauce, ost og måske lidt hvidløgsolie. På den måde kan pizzaen også bruges som et lækkert madbrød – evt. som tilbehør til en skøn pastaret eller på en buffet.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer + koldhævning af dejen under opskriften.

4,78 fra 9 stemmer

Pizza focaccia

Hæve- og bagetid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 6 dl vand (lillefingervarmt)
 • 25 gr gær
 • 3 tsk sukker
 • 2,5 tsk groft salt
 • 3 spsk olivenolie (+ lidt til pensling)
 • 300 gr durummel
 • 500 gr hvedemel

Pizza topping

Fremgangsmåde

 • Hæld vand i en skål og udrør gæren heri.
 • Tilsæt sukker, salt, olivenolie, durummel og hvedemel og rør det hele sammen til en klistret dej. Konsistensen skal minde lidt om tyk grød.
 • Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca 1 time.
 • Pensl en bradepande (ca 30 x 40 cm) med lidt olie og vend dejen ud i bradepanden.
 • Fugt fingrene med vand og pres dejen ud i hele bradepanden.
 • Fordel tomatsauce, revet ost, pepperoni og et drys oregano ovenpå focacciabunden.
 • Lad pizza focacciaen efterhæve i ca 30 minutter.
 • Bag pizza focacciaen ved 200 °C (varmluft) i 25-30 minutter, indtil overfladen er gylden og pizzaen gennembagt.
 • Pynt evt. med frisk oregano eller basilikum på toppen og server pizza focacciaen med salat til.
 • Evt. rester kan gemmes på køl i 2-3 dage. Pizzaen kan også fryses.

Tips til opskriften.

 • Jeg bruger gerne den store bradepande fra ovnen, når jeg laver pizza focaccia. Vil man lave en mindre portion, så kan man sagtens halvere opskriften og i stedet bage sin focaccia i en mindre bradepande. Vil man ikke bage pizzaen direkte i bradepanden, så kan man lægge bagepapir i bunden af fadet.
 • Pizza focaccia kan både spises varm, lun og kold, og den er et hit i madpakken. Derfor kan man lige så godt lave en god stor portion, når man alligevel er i gang. Så er der til nemme madpakker i flere dage. Pizza focaccia kan desuden fryses, så man kan snildt fryse mindre stykker og løbende tage op til madpakkerne.
 • Jeg er vild med krydret pepperonipølse, som jeg synes, passer perfekt til den lækre og svampede focaccia bund. Men selvfølgelig kan man sagtens droppe pepperoni og i stedet bruge alle mulige andre former for pizzafyld og topping. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og det gælder bare om at bruge familiens favorit pizza fyld.

Koldhævning af focaccia dejen.

Man kan uden problemer lave pizza focaccia i en koldhævet version, og det er virkelig nemt. Faktisk skal man bare nedsætte mængden af gær til ca 15 gr og bruge koldt vand i stedet for lillefingervarmt.

>> Se også min opskrift på koldhævet focaccia med rosmarin her.

Når dejen er rørt sammen, dækkes skålen til og dejen hæver på køl i 12-24 timer. Herefter skal dejen fordeles i bradepanden, efterhæve og bages som angivet i opskriften. På den måde kan man sagtens klargøre dejen om morgenen, eller sågar aftenen i forvejen, og så er dejen allerede færdighævet og klar til brug, når det bliver tid til at lave aftensmad.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maja
1 år siden

Jeg har en form der hedder 31×23, mon ikke det vil blive for lidt, hvis man halverer opskriften? Er lidt i tvivl om jeg bare skal runde lidt ned.. Har du et forslag?

Maja
1 år siden

Hej igen, jeg har ikke fået besked da svaret kom..
Men jeg spurgte vist mest til om formen ville blive for lille, hvis jeg halverede portionen. Jeg husker ikke lige om jeg halverede, men det blev ihvertfald godt.

Tak for tippet med antal. Jeg bruger det ikke ret meget, for hvis der nu står 8 stykker pizza og jeg gør det mindre, så vil jeg blive i tvivl om der så er for lidt til os. Men jeg vil huske at bruge det mere, jeg bruger trods alt rigtig mange af de opskrifter, og hver uge. Det her er den bedste mad blog jeg kender 🙂