Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pommes frites i airfryer.

0 kommentarer
Airfryer opskrifter, Tilbehør
Gå direkte til opskriften
Opskrift pommes frites i airfryer anrettet i en kurv med frisk timian og havsalt

Hjemmelavede pommes frites i airfryer. Eller pomfritter i airfryer – vælg selv stavemåde 😉 Uanset stavemåden, så er airfryer pommes frites noget af det første, som mange (mig selv inklusive), kaster sig ud i, når den fine, ny maskine er hjembragt, og står på køkkenbordet. Og det giver rigtig god mening, for pommes i airfryer er en både simpel og god startopskrift. Samtidig kan en portion pommes frites også give en idé om, hvad det helt præcist er en airfryer kan, og hvordan den fungerer.

>> Se alle mine airfryer opskrifter her.

Opskrift på pommes frites i airfryer.

I realiteten kan man sagtens nøjes med at skære store kartofler i stave, vende dem med olie og bage dem sprøde i airfryeren. Men pommes frites i airfryer bliver ekstra sprøde, hvis man lægger de udskårne fritter i en skål med iskoldt vand i ca 1 time, inden de tilberedes. På den måde skylles stivelsen ud af kartoflerne.

Modsat traditionelle fritter, så kan man tilberede airfryer pommes frites med kun 1 spsk olie. Dvs. at pommes frites i airfryer ikke bare er sundere men også meget nemmere og hurtigere. Man slipper nemlig både for at stå med en grydefuld rygende varm olie, men også for at koge pommes frites ad flere omgange for at få dem helt sprøde. Airfryer kurven skal bare rystes 1-2 gange undervejs i tilberedningen. Og efter 20-25 minutter er der knasende sprøde pommes frites klar til servering. Nemmere bliver det næsten ikke.

Tip! Se også “ofte stillede spørgsmål” + tips til variationer under opskriften.

Opskrift pommes frites i airfryer anrettet i en kurv med frisk timian og havsalt
4 fra 2 stemmer

Pommes frites i airfryer

Bagetid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • 2 spsk olie
  • salt

Fremgangsmåde

  • Skræl eller skrub kartoflerne og skær dem ud i stave á ca 1 x 1 cm tykkelse.
  • Læg kartoflerne i iskoldt vand i ca 1 time. Skift vandet efter 30 minutter.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og dup dem tørre i et viskestykke.
  • Kom kartoflerne i kurven til airfryeren og bland dem med olie og salt.
  • Bag kartoflerne ved 180 °C i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Ryst gerne kurven 1-2 gange undervejs, så fritterne tilberedes jævnt.
  • Drys evt. med lidt ekstra salt og server.

 

Noter til opskriften. 

 
Man kan også lave de lækreste, sprøde kartoffelbåde (eller wedges) i airfryer ved at skrubbe kartoflerne og skære dem ud i brede både i stedet for stave til klassiske pommes frites.  
 

Ofte stillede spørgsmål.

Kan man lave pommes fritter i airfryer?

Ja! En airfryer er helt perfekt til hjemmelavede pommes frites, fordi den varme luft, der blæses rundt i airfryeren, giver de lækreste, sprøde fritter. Ovenikøbet med et minimum af fedtstof.

Hvor putter man olie i en airfryer?

Olien kommes på den mad, som skal tilberedes i airfryeren. Præcis ligesom når man bruger en traditionel ovn. Der skal bare ikke bruges nær så meget olie for at få et sprødt og lækkert resultat, og man kan derfor nøjes med at spraye eller pensle maden let med en smule olie.

Kan man lave frosne pommes frites i airfryer?

Ja. De frosne pommes frites hældes i kurven til airfryeren og tilberedes ved 180 °C i 20-25 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Det er ikke nødvendigt at tilsætte ekstra olie til de frosne pommes frites. Ryst gerne airfryer kurven 1-2 gange undervejs.

Lækre variationer.

Ovenstående er en helt klassisk opskrift på traditionelle pommes frites med olie og salt. Men man kan jo sagtens tilsætte forskellige former for krydderier og smagsgivere til de rå kartoffelstave, og dermed lave sine egne favorit airfryer pommes frites.

Se også – Pølsemix i airfryer I Hjemmelavede pommes frites

Jeg kan bl.a anbefale at tilsætte hvidløgspulver, paprika og chilipulver sammen med olie og salt. Men også tørrede krydderurter som fx basilikum, oregano, timian eller herbes de Provence er lækkert. Man kan også vente med tilsmagningen til fritterne er færdigbagte. Her kan jeg især anbefale at drysse med friskrevet parmesan eller pecorino og friskhakket timian.

Skal der lidt ekstra luksus til, så prøv også at lave “trøffel-fritter” med Vesterhavsost (eller lign. hård ost) og fintrevet trøffel. Det smager fantastisk. Gerne med en god, hjemmelavet mayonnaise til at dyppe i.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer