Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pulled chicken…

32 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Simremad
Gå direkte til opskriften

Pulled pork er som bekendt blevet en enorm succes i Danmark. Når både man kan få det i pølsevogne og i grillbarer, så er der altså noget om snakken. Pulled chicken har derimod ikke nået helt samme kultstatus endnu, selvom jeg efterhånden har set et par færdiglavede udgaver i diverse supermarkeder. Men nu hvor jeg har prøvet den hjemmelavede version, så må jeg altså indrømme, at det er så nemt at lave pulled chicken, at det slet ikke kan betale sig at købe det færdiglavet. Og modsat pulled pork så tager det kun 3 timer at stege kyllingen.

>> Se også min opskrift på pulled pork lige her. 

Jeg har faktisk længe gået med ideen om, at prøve at lave en omgang pulled chicken. Ikke mindst, fordi jeg ikke er vanvittig begejstret for pulled pork – ja, jeg ved godt, at jeg er i undertal, men sådan er det. Pulled chicken derimod, kunne jeg meget bedre forestille mig, og det blev som nævnt også en stor succes. Den perfekt krydrede og møre, saftige kylling var bare så lækker.

Kyllingen blev vendt i en lækker krydderblanding – en såkaldt rub – lørdag aften. Jeg brugte bare samme slags rub, som vi normalt bruger til pulled pork, men har man ikke tid, lyst eller mulighed for at lave sin egen rub, kan man købe færdiglavet rub til pulled pork i større supermarkeder. Jeg lavede vores pulled chicken i ovnen, men en anden gang kunne jeg sagtens finde på at sætte den i grillen – enten i alle 3 timer eller måske bare den sidste time, så den får lidt røgsmag. Dog vil jeg nævne, at den ovnstegte kylling smagte skønt, så det er altså ikke et must, at kræet kommer over kullene.

Vi havde planlagt at arbejde i haven søndag og derfor besluttede jeg mig for, at det også skulle være dagen for min pulled chicken debut – på den måde ville vi også have nogenlunde nem aftensmad, når vi ikke gad arbejde mere. Jeg havde bagt en portion burgerboller og rørte desuden en omgang klassisk coleslaw sammen og så var det ellers bare at trække kyllingen fra hinanden med 2 gafler og skære tomater og en agurk i skiver, da det blev spisetid. Udover burgerne fik vi også et par majskolber og det var et af de bedste måltider, vi har fået i lang tid.

5 fra 1 stemme

Pulled chicken

Forfatter: Anne-Kathrine Schelde
Hvile og stegetid11 timer
Samlet tid11 timer 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4-5 stk kyllingebryst (500-600 gr)
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk chilipulver (eller efter smag)
  • 1 tsk sennepspulver (eller 1 spsk sennep)
  • 2 tsk groft salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Kom kyllingestykkerne i en frysepose.
  • Bland farin, paprika, chili, sennepspulver/sennep, salt og peber sammen og hæld det i posen. Massér kyllingen godt, så krydderblandingen fordeles.
  • Læg posen med kylling i køleskabet og lad gerne kyllingen trække til dagen efter (8-24 timer). Har man travlt, kan kyllingen også kommes direkte i ovnen. Det giver ikke helt så meget smag, men kan sagtens lade sig gøre.
  • Vend kyllingestykkerne ud på et stort stykke stanniol (brug evt. et dobbelt stykke stanniol) og luk det hele godt til.
  • Sæt stanniolpakken i ovnen ved 125 °C (alm ovnfunktion) i 3 timer.
  • Hæld kyllingestykkerne ud i et fad og træk det møre kyllingekød fra hinanden med 2 gafler. Overhæld evt. kyllingen med den overskydende kødsaft, som ligger i bunden af stanniolpakken. Man kan også lave en tynd, hjemmelavet BBQ sauce og overhælde kødet med den.
  • Server pulled chicken i burgerboller med coleslaw og salat, tomat- og agurkeskiver og pickles til.
Har man ikke tid eller lyst til at lave sin egen krydderiblanding, så kan man i stedet købe færdigblandet pulled pork krydderi i større supermarkeder. 
Subscribe
Notify of
32 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
10 år siden

Slurp. Det SKAL bare prøves!:-) Der ser superlækkert ud!

Mari
10 år siden

Hej igen

Linket til den hjemmelavede rub virker ikke….? Kunne man lokke dig til at skrive opskriften?

Låvise
10 år siden

Jeg er osse en af dem der ikke besvimer af begejstring over pulled pork. Bevares det smager da ok, men jeg synes ikke det der de 12 timer i ovnen værd.

Men pulled chicken derimod, den kunne jeg til gengæld falde i svime over 😀 Jeg har selv lavet en udgave med en indisk krydderrub og wow den var fabelagtigt.

Susanne
10 år siden

Lyder vildt lækkert. Kan man lave det med kalkunbryst i stedet mon??

Anna-sofie
10 år siden

Er helller ikke fan af pulled pork… har kun prøvet jensen udgaven ikke hjemmelavet. Så ved ikke om jeg kan lide hjemmelavet. Men har en Jensen pulled chicken liggende der skal prøves 🙂

Maj-Britt
10 år siden

Uhm 🙂
Vi har købt ind til pulled pork i weekenden, men kan være at jeg næste gang skal prøve med kylling. Det er jo slet ikke så tidskrævende som pulled pork.

God dag.

pia
10 år siden

Jeg er heller ikke fan af pulled Pork. Har kun smagt hjemmelavet, men jeg synes det blev meget fedt.. og guderne skal vide at jeg ikke er fedtforskrækket og elsker krølfedtet på en god steg :-D..

Men det her, dét skal jeg have gang i..!! det er helt sikkert.

Gitte Mortensen
9 år siden

Hej.

jeg prøver lige her også.
Er du nået videre med din plan med pulled chicken med et mexicansk twist?
Er ny med skrive til en blog, så jeg har haft lidt begynder vanskeligheder.

vh Gitte

Gitte Mortensen
9 år siden

Jeg prøver at kigge, elsker mexicansk mad., håber du deler dine fremskridt.
Vh Gitte

Trine
8 år siden

Hej
Bruger du også BBQ til kylling? 🙂

Freja
7 år siden

Ser SUPER lækkert ud! 😛
Kunne godt tænke mig at afprøve denne opskrift, men jeg skal lige høre: er det almindelig ovn eller varmluft du bruger? 🙂

Din opskrift på ingefærshots er i øvrigt et KÆMPE hit herhjemme, MUMS! 😀

Elsebeth
7 år siden

En tanke der lige strejfede mig da jeg læste opskriften. Tror vi skal have pulled chicken i weekenden
Du nævner at prøve på grillen for røgsmagen.
Kiggede på din opskrit på hjemmelavet rub, hvad med røget paprika?
Jeg har fx ikke så mange muligheder for at grille, så giver den lige et lille twist af røg.

maibritt Jørgensen
6 år siden

hej. kan det laves dagen før da man jo alligevel skal spise det koldt?

maibritt Jørgensen
6 år siden

hej igen. skal man bruge både rub og Bbq sauce til pulled chicken?

maibritt Jørgensen
6 år siden

hej anne. er det 150 grader alm ovn?

Louise
4 år siden

Hej 😊
Jeg vil gerne prøve at lave din version af pulled chicken, men er ikke så vild med tanken om at skal stege det i staniol. Tror du det vil kunne lade sig gøre at stege det i et ildfast fad med låg? Eller tror du så måske der skal hældes lidt væde ved? 😊

Ulrik
8 måneder siden

Kan man undlade at bruge det i pulled format så det blot resultere i super mørt kød til flødekartofler og salat…