Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Pumpkin spice latte – varm og krydret kaffedrik.

9 kommentarer
Drikke
Gå direkte til opskriften

Der er noget drønhyggeligt og efterårsagtigt over kaffebarernes mange skilte, der netop nu lokker os indenfor med lovning om hygge, varme og pumpkin spice latte. En cafe latte, vis krydrede smag minder om en amerikansk pumpkin pie eller græskartærte, som det vel ret beset bør kaldes.

Se også – Græskartærte (pumpkin pie) I Instant kakaopulver I Hvid gløgg

Varm og krydret pumpkin spice latte.

Jeg kan rigtig godt lide den lækre smag af pumkin spice cafe latte – de krydrede og varme krydderier minder ret meget om en lækker chai. Men nogle gange vil jeg altså også gerne kunne nyde sådan en latte herhjemme i sofaen. Fx om aftenen sammen med Morten eller på en regnvejrssøndag.

Derfor har jeg i dag lavet en ordentlig portion pumpkin spice sirup. Og fra nu af kan jeg så glæde mig over, at jeg også har muligheden for at lave den lækre og krydrede cafe latte herhjemme, lige når jeg får lyst.

Tip! Se også tips til hjemmelavet græskarpuré under opskriften. 

4,25 fra 4 stemmer

Pumpkin spice latte

Antal: 4 pers

Ingredienser

Pumpkin spice sirup

 • 2 dl vand
 • 100 gr sukker
 • 100 gr brun farin (kan erstattes af almindeligt sukker)
 • ½ dl græskarpuré
 • 1 tsk stødt kanel
 • ½ tsk stødt ingefær
 • ½ tsk stødt nellike
 • ½ tsk stødt muskat

Pumpkin spice latte

 • 4 espresso shot
 • 1 liter mælk
 • evt. flødeskum og stødt kanel til pynt

Fremgangsmåde

Pumpkin spice sirup

 • Kom vand, sukker og brun farin i en lille gryde og bring det langsomt i kog.
 • Rør græskarpuré sammen med kanel, ingefær, nellike og muskat.
 • Tilsæt græskarblandingen til gryden på komfuret og lad det hele simre i ca 15-20 minutter.
 • Si den tynde sirup igennem en finmasket sigte og hæld den på en lille, skoldet flaske eller et glas med låg.

Pumpkin spice latte.

 • Tilbered 4 espresso shots og fordel dem i 4 varmefaste glas eller kopper.
 • Rør 2-3 spsk pumpkin spice sirup (eller efter smag) ud i hvert espresso shot.
 • Opvarm mælken i en mælkeskummer eller i en lille gryde under piskning, så der dannes mælkeskum på toppen. Mælken skal ikke koge.
 • Fordel mælken i de 4 glas og pynt evt. med en klat flødeskum og et drys stødt kanel på toppen.
 • Server straks med sugerør og/eller lange teskeer.
 • Opbevar pumpkin spice siruppen på køl. Er flasken/glasset skoldet grundigt, kan siruppen sagtens holde sig i minimum 4-6 uger, da den store mængde sukker virker konserverende.

Hjemmelavet græskarpuré.

Det er klart, at der skal græskar i en pumpkin spice sirup. Derfor havde jeg gemt en lille smule græskarpuré, fra jeg lavede denne her lækre pumpkin pie forleden dag. Har man nu ikke lige planer om at lave græskartærte, så kan man i stedet købe en dåse græskarpure i velassorterede supermarkeder. Jeg har blandt andet spottet dåserne i Kvickly. Men man kan også bare købe et fint, orange hokkaidogræskar, som skrælles og skæres i tern.

Græskarstykkerne kommes i en gryde med en smule vand i bunden og koges møre. Det tager ca 10 minutter. Derefter er det nemt lige at stikke stavblenderen i gryden og blende hele herligheden til en fin pure.

Der skal kun bruges omkring ½ dl græskarpuré til siruppen. Men man kan jo gange opskriften op og lave en ordentlig portion og glæde venner og veninder med hjemmelavet pumpkin spice sirup. Eller også kan man bruge resten af græskarret til en portion lækker og krydret græskarsuppe til aftensmad.

Jeg har hældt den færdige sirup på en lille flaske og sat den i køleskabet og der kan den faktisk holde sig ret længe, så mon ikke vi nok skal nå at få drukket det hele? Jeg har i hvert fald planer om, at vi starter allerede i aften med en lækker pumpkin spice cafe latte med flødeskum og kaneldrys til dessert.

Hjemmelavet cafe latte uden espresso maskine.

Jeg laver stort set altid espresso shots på vores Nespresso maskine og mælken skummer jeg i en mælkeskummer. Men har man hverken espresso maskine eller mælkeskummer så kan man heldigvis sagtens laves en lækker cafe latte alligevel.

Bryg en god stærk kop kaffe eller en espresso. Kom mælk i en lille gryde og lun den på komfuret imens der piskes, så der dannes mælkeskum. Smag kaffen til med pumpkin spice sirup – eller en anden lækker sirup – og hæld den varme mælk over. Pynt til sidst med flødeskum og kaneldrys på toppen. Voila – superlækker, hjemmelavet cafe latte.

Subscribe
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Gitte
7 år siden

Hej, sikke en spændende blog du har, uhm så mange lækre ting jeg må prøve ?. Vil spørge om du tror man kan bruge squash , som jeg har i haven, i stedet for græskar til sirup..
På forhånd tusind tak

Venlig hilsen

Gitte

Gitte
7 år siden

Mange tak for dit svar. Har idag bagt de lækre boller med solsikker og revet squash. Mine fladede lidt ud, men super lækre. Jeg vil prøve at købe et græskar ? Og lave sirup.
P.s hvor nuttet med en hund der hedder Villy ❤️
Mange hilsner Gitte

Gitte MB Poulsen
5 år siden

Jeg har i flere opskrifter stødt på “pumpkin spice”. Jeg troede, det var noget jeg kunne købe if.eks Salling Super i Aalborg i pulverform. Findes der sådan et produkt?

Trine
4 år siden

Hvor stor en portion bliver det ca?:)

marianne ancker
2 år siden

hvor lang tid kan pureen holde sig et evt et glas??