En skøn lille lækkerbisken, som man ofte kan købe i specialforretninger eller delikatessebutikker, men de er faktisk så nemme at lave, at man lige så godt kan gøre det selv. Og når det nu er så nemt, at lave dem selv, så kan det jo godt undre mig, hvorfor det er så længe siden, jeg sidst har bagt en portion, men fakta er altså, at det er flere år siden, så nu syntes jeg, at de måtte have en renæssance. Til gengæld kan de holde sig temmelig længe, så da jeg alligevel var i gang, bagte jeg en ordentlig portion.
Fordelen ved de hjemmelavede er desuden, at man selv bestemmer størrelsen. Jeg mener personligt, at dem man kan købe er alt for små. Næææh, sådan en stor, lækker og sprød biscotti, som man kan sidde og gnave af rigtig længe til en kop te, det ved man hvad er. Og hvis man ikke spiser dem alle sammen på én gang, så er de meget dekorative at have stående fremme i et fint glas med låg.
Biscotti med mandler.
ca. 15 stk.
125 gr hvedemel
125 gr sukker
1/2 tsk bagepulver
50 gr hele mandler
1 æg
4-5 spsk vand.
Hvedemel, sukker, bagepulver og mandler kommes i en skål og samles med ægget og lidt vand, til en let klistret og sammenhængende masse. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og form den til en lang pølse som trykkes flad – den skal være omkring 1,5 cm høj. Bag pølsen ved 180 grader i ca. 20 minutter til den er gylden. Tag pladen ud af ovnen og skær pølsen i 15 lige store stykker. Adskil stykkerne, stil dem tilbage på bagepladen og bag dem i yderligere 20 minutter ved 180 grader. Lad de sprøde biscotti afkøle på ovnristen, inden de opbevares i en lufttæt beholder.
Anne, jeg har fundet noget til eksperimentalkøkkenet:
http://www.averagebetty.com
Under ‘Breads’, potato volcano recipe
Elsebeth – Jeg vil straks smutte ind og se, hvad det er du nu har fundet frem til mig 🙂
Anne, du bør se de steder, hun henviser til. Især det, hvor de laver dejen uden sukker, med mere kartoffel som er lavet med fløde-mælkeblanding i stedet for kærnemælk, og de omtaler kvaliteten af bacon, som ikke må overtage hele smagen. Det er her, de har udviklet den amerikanske vulkan, og de giver mange gode oplysninger om erfaringerne til deres løsning. I det hele taget mener jeg, det giver den bedste beskrivelse – ikke mindst så det bliver lettere at gå i gang med at lave sine egne vulkaner med et helt andet indhold. For os, der er vant til at lave alting selv, er der ikke mange ben i det. Det er lige en opskrift til at lege med. Jeg ville nu lave dem som tilbehør til kød eller fisk og servere dem varme. Prøves skal det i hvert fald.
Sæt du bare fantasien løs!
Altså “The making of the Momofuko Milk Bar Volkano” på
newyork.seriouseats.com/2009/05/
Der må du da have lokket din kæreste med hen næste gang – heldigt, at der bliver en næste gang! MEN så har du altså også bareaf at vise et billede af én af dem på din blog!
Elsebeth – Haha, ja jeg må vise kæresten det. Mon så ikke, der kommer billeder og indlæg derfra på et tidspunkt 😉