Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Skønne, italienske biscotti med mandler…

5 kommentarer
Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

En skøn lille lækkerbisken, som man ofte kan købe i specialforretninger eller delikatessebutikker, men de er faktisk så nemme at lave, at man lige så godt kan gøre det selv. Og når det nu er så nemt, at lave dem selv, så kan det jo godt undre mig, hvorfor det er så længe siden, jeg sidst har bagt en portion, men fakta er altså, at det er flere år siden, så nu syntes jeg, at de måtte have en renæssance. Til gengæld kan de holde sig temmelig længe, så da jeg alligevel var i gang, bagte jeg en ordentlig portion.

 

 

Fordelen ved de hjemmelavede er desuden, at man selv bestemmer størrelsen. Jeg mener personligt, at dem man kan købe er alt for små. Næææh, sådan en stor, lækker og sprød biscotti, som man kan sidde og gnave af rigtig længe til en kop te, det ved man hvad er. Og hvis man ikke spiser dem alle sammen på én gang, så er de meget dekorative at have stående fremme i et fint glas med låg.

Biscotti med mandler.

ca. 15 stk.

125 gr hvedemel

125 gr sukker

1/2 tsk bagepulver

50 gr hele mandler

1 æg

4-5 spsk vand.

Hvedemel, sukker, bagepulver og mandler kommes i en skål og samles med ægget og lidt vand, til en let klistret og sammenhængende masse. Vend dejen ud på en bageplade med bagepapir og form den til en lang pølse som trykkes flad – den skal være omkring 1,5 cm høj. Bag pølsen ved 180 grader i ca. 20 minutter til den er gylden. Tag pladen ud af ovnen og skær pølsen i 15 lige store stykker. Adskil stykkerne, stil dem tilbage på bagepladen og bag dem i yderligere 20 minutter ved 180 grader. Lad de sprøde biscotti afkøle på ovnristen, inden de opbevares i en lufttæt beholder.

Subscribe
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Elsebeth
10 år siden

Anne, jeg har fundet noget til eksperimentalkøkkenet:
http://www.averagebetty.com
Under ‘Breads’, potato volcano recipe

Elsebeth
10 år siden

Anne, du bør se de steder, hun henviser til. Især det, hvor de laver dejen uden sukker, med mere kartoffel som er lavet med fløde-mælkeblanding i stedet for kærnemælk, og de omtaler kvaliteten af bacon, som ikke må overtage hele smagen. Det er her, de har udviklet den amerikanske vulkan, og de giver mange gode oplysninger om erfaringerne til deres løsning. I det hele taget mener jeg, det giver den bedste beskrivelse – ikke mindst så det bliver lettere at gå i gang med at lave sine egne vulkaner med et helt andet indhold. For os, der er vant til at lave alting selv, er der ikke mange ben i det. Det er lige en opskrift til at lege med. Jeg ville nu lave dem som tilbehør til kød eller fisk og servere dem varme. Prøves skal det i hvert fald.
Sæt du bare fantasien løs!

Elsebeth
10 år siden

Altså “The making of the Momofuko Milk Bar Volkano” på
newyork.seriouseats.com/2009/05/

Der må du da have lokket din kæreste med hen næste gang – heldigt, at der bliver en næste gang! MEN så har du altså også bareaf at vise et billede af én af dem på din blog!