Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Skumfiduser med hyldeblomst.

6 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften
Opskrift skumfiduser med hyldeblomst i en skål på et bord med en hyldeblomst-klase

Skumfiduser må så ganske afgjort kunne betegnes som hjemmelavet slik, når det er bedst. Hvis man selv laver sine skumfiduser, får man slik uden e-numre og farvestoffer. Desuden står man i den heldige situation, at man helt selv kan bestemme, hvad de skal smage af. Og så er det oven i købet sjovt at lave.

Opskrift på skumfiduser med hyldeblomst.

Lige nu står hylden i fuld blomst. Og som så mange andre, har jeg også lavet hyldeblomstsaft. Og pludselig slog det mig, at smagen af hyldeblomster ville være genial at bruge til hjemmelavede skumfiduser med hyldeblomst.

Som tænkt så gjort , og jeg må være ærlig og indrømme, at det er de bedste hjemmelavede skumfiduser, jeg nogensinde har smagt. Jeg tilsatte saften af 1/2 citron til hyldeblomstsaften, simpelthen for at det ikke skulle blive alt for sødt, når den i forvejen søde drik blev tilsat ekstra sukker. Og det gav en perfekt balance imellem det søde og det syrlige.

Hyldeblomstsmagen trænger så fint igennem, og skumfiduserne smager af sol og sommer. Har man endnu ikke lavet en portion hyldeblomstsaft, så kan jeg kun opfordre til at få det gjort, og herefter lave skumfiduser med hyldeblomst. Det behøver jo ikke være nogen kæmpe portion saft. Der skal kun bruges 1 dl til denne her opskrift. Man kan således fint nøjes med at plukke 10 hyldeblomstskærme og lave 1/2 L saft. Men man kan jo også plukke en masse skærme, så der er saft til hele vinteren.

Sætter man saften over i dag, er den færdig lørdag eller søndag. Og så kan man jo meget passende byde på hjemmelavede hyldeblomstskumfiduser til Sankt Hans på mandag. Måske til at riste over bålet eller grillen?

5 fra 1 stemme

Skumfiduser med hyldeblomst

Hviletid2 timer
Samlet tid2 timer 45 minutter
Antal: 40 stk

Ingredienser

  • 200 gr sukker
  • 1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft (se evt. opskrift her)
  • 0,5 stk citron
  • 7 blade husblas
  • 100 gr flormelis (måske lidt mere eller mindre)

Fremgangsmåde

  • Kom sukker, hyldeblomstsaft og saften af ½ i en gryde og bring det i kog. Kog massen ind til en sirup i ca. 15 minutter.
  • Sæt husblas i blød i koldt vand.
  • Tag gryden af varmen og knug vandet af husblassen. Rør husblas ud i den varme sirup ét blad ad gangen.
  • Hæld siruppen i en skål og pisk i ca. 20 minutter, til den er hvid og luftig. Man kan bruge en elmikser, men det er nemmest i en røremaskine.
  • Sigt et jævnt lag flormelis ud på et stykke bagepapir og fordel hyldeblomstmassen herpå. Det klistrer en del, men kan nemt vaskes af.
  • Glat overfladen nogenlunde pænt og sigt flormelis på toppen af skumfidusen.
  • Lad skumfidusmassen hvile et par timer, til den er kold Skær den herefter ud i passende stykker med en kniv eller et pizzahjul.
  • Vend skumfiduserne i flormelis. Læg dem herefter i en sigte og ryst overskydende flormelis af.
  • Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder. De kan minimum holde et par uger.

 

Se også – 

 

Cheesecake med hyldeblomst

 

Lemonade 

 

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mari
10 år siden

Supergod idé!
Hvordan bliver konsistensen på dem?

Hanne
1 år siden

Hvor stor skal formen være, som det hældes i?

Rikke
10 år siden

Har du nogensinde prøvet at tilsætte lakridspulver til dine hjemmelavede skumfiduser? Det smager virkelig godt – hvis man ellers er til lakrids:-). Din opskrift er gemt og skal helt klart prøves næste gang vi laver skumfiduser herhjemme!