Skumfiduser må så ganske afgjort kunne betegnes som hjemmelavet slik, når det er bedst. Hvis man selv laver sine skumfiduser, får man slik uden e-numre og farvestoffer. Desuden står man i den heldige situation, at man helt selv kan bestemme, hvad de skal smage af. Og så er det oven i købet sjovt at lave.
Opskrift på skumfiduser med hyldeblomst.
Lige nu står hylden i fuld blomst. Og som så mange andre, har jeg også lavet hyldeblomstsaft. Og pludselig slog det mig, at smagen af hyldeblomster ville være genial at bruge til hjemmelavede skumfiduser med hyldeblomst.
Som tænkt så gjort , og jeg må være ærlig og indrømme, at det er de bedste hjemmelavede skumfiduser, jeg nogensinde har smagt. Jeg tilsatte saften af 1/2 citron til hyldeblomstsaften, simpelthen for at det ikke skulle blive alt for sødt, når den i forvejen søde drik blev tilsat ekstra sukker. Og det gav en perfekt balance imellem det søde og det syrlige.
Hyldeblomstsmagen trænger så fint igennem, og skumfiduserne smager af sol og sommer. Har man endnu ikke lavet en portion hyldeblomstsaft, så kan jeg kun opfordre til at få det gjort, og herefter lave skumfiduser med hyldeblomst. Det behøver jo ikke være nogen kæmpe portion saft. Der skal kun bruges 1 dl til denne her opskrift. Man kan således fint nøjes med at plukke 10 hyldeblomstskærme og lave 1/2 L saft. Men man kan jo også plukke en masse skærme, så der er saft til hele vinteren.
Sætter man saften over i dag, er den færdig lørdag eller søndag. Og så kan man jo meget passende byde på hjemmelavede hyldeblomstskumfiduser til Sankt Hans på mandag. Måske til at riste over bålet eller grillen?
Skumfiduser med hyldeblomst
Ingredienser
- 200 gr sukker
- 1 dl ufortyndet hyldeblomstsaft (se evt. opskrift her)
- 0,5 stk citron
- 7 blade husblas
- 100 gr flormelis (måske lidt mere eller mindre)
Fremgangsmåde
- Kom sukker, hyldeblomstsaft og saften af ½ i en gryde og bring det i kog. Kog massen ind til en sirup i ca. 15 minutter.
- Sæt husblas i blød i koldt vand.
- Tag gryden af varmen og knug vandet af husblassen. Rør husblas ud i den varme sirup ét blad ad gangen.
- Hæld siruppen i en skål og pisk i ca. 20 minutter, til den er hvid og luftig. Man kan bruge en elmikser, men det er nemmest i en røremaskine.
- Sigt et jævnt lag flormelis ud på et stykke bagepapir og fordel hyldeblomstmassen herpå. Det klistrer en del, men kan nemt vaskes af.
- Glat overfladen nogenlunde pænt og sigt flormelis på toppen af skumfidusen.
- Lad skumfidusmassen hvile et par timer, til den er kold Skær den herefter ud i passende stykker med en kniv eller et pizzahjul.
- Vend skumfiduserne i flormelis. Læg dem herefter i en sigte og ryst overskydende flormelis af.
- Opbevar skumfiduserne i en lufttæt beholder. De kan minimum holde et par uger.
Supergod idé!
Hvordan bliver konsistensen på dem?
Mari – Tusind tak 🙂 Jamen konsistensen på dem bliver ligesom på almindelige skumfiduser. Måske en smuuuule blødere, men det skyldes vist primært, at de er frisklavede, hvor jeg godt indimellem kan opleve, at de købte skumfiduser kan være noget tørre/seje i det 🙂 Massen er som sagt lidt klistret at arbejde med, men lige så snart de er vendt i flormelis, så holder de op med at klistre og kan sagtens opbevares i en dåse uden brug af adskilte lag osv osv…
Hvor stor skal formen være, som det hældes i?
Hanne – Jeg er ikke helt sikker på, hvilken form du mener? Jeg har skrevet i opskriften, at jeg sigter flormelis ud på et stykke bagepapir og fordeler skumfidusmussen herpå. Den har konsistensen som MEGET tyk guf, så den løber ikke nogen steder hen 😉 😉
Har du nogensinde prøvet at tilsætte lakridspulver til dine hjemmelavede skumfiduser? Det smager virkelig godt – hvis man ellers er til lakrids:-). Din opskrift er gemt og skal helt klart prøves næste gang vi laver skumfiduser herhjemme!
Rikke – Jeg har godt set diverse opskrifter, i hvilke der blev tilsat lakridspulver til skumfiduserne, men jeg har ikke selv fået det afprøvet endnu. Er ellers vild med lakridsskum, så det bliver nok næste gang 😀