Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Snacks og lette retter i sommervarmen.

4 kommentarer
Inspiration

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi stornyder den helt fantastiske sommer, som vi har i år – jeg kan faktisk ikke huske, at jeg nogensinde har oplevet noget lignende  Til gengæld er det ofte sådan, at appetitten falder i takt med at temperaturen stiger – sådan er det i hvert fald herhjemme hos os, hvor trangen til varm mad, sauce og kartofler ikke er specielt overvældende.

Det er også som om, at begejstringen ved at grille efterhånden har lagt sig – ikke mindst pga grill- og afbrændingsforbuddet (selvom vi har en gasgrill), men også fordi, at det at grille på 3. måned ikke helt kan sammenlignes med de første grillaftener i det spæde forår. Grillet kød og kartoffelsalat har vi efterhånden fået nok af og nu er det eneste, som vi har lyst til, helt simpel aftensmad – lette retter, kold mad og snacks, som kan tilberedes med et minimum af arbejde i køkkenet og nydes i skyggen på terrassen.

Jeg er derfor gået i tænkeboks og har kigget arkiverne igennem og samlet mine bedste bud på nemme snacks og lette retter, som kan nydes i sommervarmen – det blev til 22 stk i alt og der skulle være lidt for enhver smag.

DSC_0012

Tomat- og mozzarellabrød med basilikum – ikke mindst fantastiske nu, hvor tomaterne er solmodne og danske. Måske oven i købet fra eget drivhus?

pil selv rejer

Pil-selv rejer med citron og lyserød cocktailsauce og godt brød ved siden af. Det kan næsten ikke blive nemmere at lave aftensmad, når maden bare skal anrettes fint i en skål og dressingen røres sammen.

Melon med lufttørret skinke. Køb en lækker og saftig melon – selv er jeg ret glad for cantaloupe, men alle slags melon kan jo bruges. Skær melonen ud, anret skinken og nyd.

Rejesalat-1-1024x658

Rejesalat med forårsløg og mango som tager ca 10 minutter at lave. Godt brød ved siden af og så er der serveret.

lakserilette

En lækker og cremet lakserilette med purløg – jeg synes, det er allerbedst med ristet rugbrød til, men det er jo smag og behag.

Små ruller med fyld

Små tortillaruller med flødeost og røget laks eller lufttørret skinke. Spis dem som snack eller hovedret med en grøn salat ved siden af.

DSC_0005

Klassiske bruschetta med tomat og basilikum. Anret bruschettaerne på et fad eller server det hele hver for sig med tomatfyldet i en skål, så hver enkelt kan lave sine egne bruschettaer. Prøv evt. også de her skønne bruschettaer med tomater og jordbær – det lyder spøjst, men jordbær, søde solmodne tomater og basilikum er et “match made in heaven”.

Avocado med rejer og lyserød skaldyrsdressing – nem og lækker aftensmad, som også fint kan laves med hjemmelavet tunsalat eller en lækker hønsesalat med bacon.

Små broccolitærter i tarteletskaller – eller en hvilken som helst anden form for tærte. Det smarte er, at man slipper for at lave tærtebunden, fordi man bare fordeler fyldet i en pakke tarteletskaller, bager tærterne og spiser.

Super lækre og lidt stærke tigerrejer med chili og hvidløg. Server med lime eller citronsaft og brød ved siden af – let og lækkert.

Når det er rigtig varmt og appetitten ikke er så stor, så kan det nogle gange være rigeligt med en portion koldskål til aftensmad. Denne her koldskål med tykmælk og æg er rigtig lækker, men skal det være nemt, så laver jeg koldskål med vanille og citron, som ikke indeholder æg, men stadig bliver dejlig tyk og cremet. Det er desuden et hit at servere hjemmebagte kammerjunkere med vanille til koldskålen og de er ikke spor svære at lave, men de købte kan selvfølgelig også bruges.

Små tomater, mini mozzarella kugler, frisk basilikum og tandstikkere – det er faktisk alt, hvad man behøver, for at lave de her små spyd, som er en skøn snack på en varm sommerdag.

Masser af sprøde grønsager i stave, fladbrød eller pitabrød, oliven, feta (eller lignende god ost skåret i klodser) og så en hjemmelavet chilihummus til at dyppe herlighederne i. Sådan en anretning hører til blandt mine absolutte favoritter, når det er varmt. Og bryder man sig ikke om chili i sin hummus, så lav en helt klassisk hummus i stedet for.

Vandmelonsnack med feta (2)

En skive vandmelon, lidt smuldret feta og frisk basilikum – det er faktisk alt, hvad der skal til for at lave denne her skønne snack, som minder en lille smule om vandmelonsalat. Bare meget nemmere…

Sprøde, krydrede tortillasnacks og måske en lækker, hjemmelavet guacamole til at dyppe i. Mums.

Lækre, modne figner med lufttørret skinke og blåskimmelost. En skøn lille haps! Bryder man sig ikke om blåskimmelost, så kan man sagtens bruge andre former for ost, fx mozzarella.

Vandmelonsalat med feta og blåbær – en skøn og læskende salat, som er perfekt, når det er rigtig varmt.

Salat med bacon, blåbær, ost og valnødder. En skøn måltidssalat, som kan laves med lige præcis den slags salat, som man kan lide – jeg kan især anbefale friske og sprøde spinatblade. Brug en god blåskimmelost eller en lækker, cremet feta.

Når det er varmt, kan en lækker tomatsalat med frisk mozzarella og syltede rødløg snildt udgøre et helt aftensmåltid. Server gerne et rigtig godt brød til.

pastasalat med karry

Om sommeren laver jeg pastasalater i lange baner – salaterne står i køleskabet og så kan man ellers frit forsyne sig både morgen, middag og aften eller i hvert fald når sulten melder sig. Jeg kan anbefale denne her pastasalat med kylling, karry og bacon og kan man ellers bruge lidt inspiration, så har jeg lavet et indlæg med alle mine bedste pastasalater, som ligger lige her.

græsk bondesalat (1)

Præcis som med tomatsalaten så er en græsk bondesalat med feta og oliven et hit til aftensmad på de varme dage – i hvert fald herhjemme hos os.

IMG_4013

Vi slutter af med en rigtig klassiker – maskeret blomkål med æg og rejer. Nemt at lave og så smager det helt fantastisk uden af ligge alt for tungt i maven.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anni
6 år siden

Hvor er det bare dejlig inspiration med let sommermad – så god ide!
Kærlige sommerhilsner fra
Anni

Therese
5 år siden

Det ser så lækkert ud. Den eneste kritik er, at jeg næsten ikke ved, hvad jeg skal starte med at prøve – men det er vist det, man kalder et luksusproblem 😀

Tak for god inspiration til lækker sommermad 🙂