Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hjemmelavet solbærrom…

22 kommentarer
Drikke, Syltning
Gå direkte til opskriften

Når solbærrene bliver modne midt på sommeren og buskene er fyldt med de lækreste klaser af store, saftige bær, så er det tid til at lave solbærrom. Det er utroligt simpelt at lave solbærrom og det smager fantastisk og er smækfyldt med vitaminer. Sådan et lille glas en kold vinteraften smager af lange varme dage, lyse nætter og, sjovt nok, lidt af solbær.

Hvis ikke man selv drikker solbærrom – indrømmet det er sødt og minder nok lidt om portvin, så bør man lave en portion alligevel. Det smager skønt i desserter, man kan stænke lagkagebunde med det, eller man kan ælte det ind i marcipan og lave konfekt af det og man bliver vanvittig populær, når man hiver en lille flaske med “mørkerødt guld” op af tasken og forærer væk som værtindegave. En del af min solbærrom bliver også gerne foræret væk som spiselige julegaver.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at finde en solbærbusk med lækre, modne solbær – alternativt kan de små sorte bær selvfølgelig købes, men de er dyre og man skal være heldig at finde dem, selv i sæsonen. Frosne bær kan desværre ikke bruges.

Solbærrom.

Fyld en flaske halvt op med friske solbær, kom samme mængde sukker i flasken og fyld op med lys eller mørk rom. Vend bunden i vejret på flasken et par gange, så sukkeret opløses og stil den til side. Hvis man laver solbærrom nu, hvor solbærrene er modne, så vil vil flasken med solbærrom have trukket færdig og være klar til at drikke omkring juletid. Man kan si solbærrene fra til den tid, eller man kan lade dem blive i flasken – det er en smagssag.

Til denne portion brugte jeg 225 gr solbær og 225 gr sukker, som kom i en almindelig glasflaske med patentprop og derefter hældte jeg næsten en hel flaske rom på. Der er ingen grund til at bruge fin og dyr rom, for den kommer alligevel til at smage af solbær og sukker. Omvendt synes jeg heller ikke, man skal bruge den dårligste og billigste rom der kan opdrives. En god mellemvej er at foretrække og giver en rigtig god solbærrom.

Note. I starten vil solbærrommen have samme farve som den rom der anvendes, men efter et par uger vil bærrene have givet rommen den mest fantastiske, rubinrøde farve.

Subscribe
Notify of
22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
13 år siden

Kiki – Det lyder godt:-) Så skal du bare lige vente tålmodigt til jul – årh, ventetid er altid det værste:-)

"Romhilsner" fra

Anne.

Tine
5 år siden
Svar  LaTascha

Fant denne oppskriften nå, så her skal det lages solbærrom også i Norge 👍

Kiki
13 år siden

Hej Anne !

Spændende opskrift ! Jeg har sat en omgang af din solbærrom i gang i aften. Glæder mig til at samge den.

Mange solbærhilsner Kirsten

LaTascha
13 år siden

Camilla – De 225 gr tager ingen tid i forhold til 16,5 kg og du vil takke dig selv, når du smager resultatet til jul:-)

Camilla (Himmelske Kager)
13 år siden

Jeg har lige plukket 16,5 kg solbær fra 4 ud af mine 8 buske. Havde egentlig svoret at jeg skulle plukke flere solbær i år!! Meeeeen jeg tror liiige jeg plukker 225 g mere og smider dem i en flaske. Den solbærrom skal da prøves!

LaTascha
13 år siden

Er der ikke en have i nærheden, hvor du kan stjæle et par håndfulde bær i nattens mulm og mørke?:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
13 år siden

Godt så, så skal jeg bare finde nogen der har en solbærbusk, hvor jeg kan stjæle bærrene 😀

KH
Birthe

LaTascha
13 år siden

Birthe – Det er rigtig godt, både i kager og konfekt. Og hvis man ikke skal drikke det, men kun bruge det til mad, kan man jo bare lave en mindre portion:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
13 år siden

Uhmm, kan godt forestille mig at det vil være godt i konfekt – eller kager måske? 🙂

KH
Birthe

Peter
12 år siden

Hvad tid på året kan man få solbær, jeg skal prøve den opskrift nu.

Peter
12 år siden

Hvor kan jeg købe friske solbær

Peter
12 år siden

Hvor lang tid skal den stå før jeg skal tage bærne fra igen

Zander
11 år siden

Vælger du en bestemt rom? Umiddelbart skal det vel være en ret klar lys rom?

Ditte
10 år siden

Skal det trække ved stuetemp. eller i køleskabet?
Glæder mig til jul 😉

Kia Hansen
3 år siden

Hej Anne-Kathrine.
Jeg ligger inde med en honningrom jeg i tidernes morgen købte på Gran Canaria.
Tænkte om sådan en kunne bruges til at lave en gang solbærrom, altså uden sukker, da honningromen er meget sød.
Mvh Kia