Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Spicy oksekød med spidskål og karry.

27 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Billig aftensmad - mad på budget., Hovedretter, Hverdagsmad, Oksekød, Opskrifter, Sund mad
Gå direkte til opskriften

Ovenpå den sidste uges fantastiske solskin og det lune forårsvejr har vi rigtig fået brugt grillen. Der har dog også været dage, hvor det blæste for meget og simpelthen var for koldt til, at nogle af os rigtigt havde lyst til at stå derude og passe kød og grønsager. Og en af de lidt mere kølige dage, serverede jeg i stedet en omgang spicy oksekød med spidskål, karry og masser af grønt.

Se også – Spicy oksekød med hvidkål I Boller i karry I Farseret blomkål med bacon

Spicy oksekød med spidskål og karry.

Det er ret nemt at lave oksekød med spidskål og karry og herhjemme er det altid en kæmpe succes. Kål er jo ellers typisk noget, som man forbinder med efterår og vinter. Men det smager altså også dejligt på en småkold forårsdag. Desuden går vi jo nu ind i sæsonen for de lidt mere lette kåltyper, som fx spidskål og sommerhvidkål. Så retten bliver knap så “tung og solid” som typisk vintermad.

Udover oksekød og spidskål tilsatte jeg også løg, hvidløg, revet gulerod og peberfrugt til gryden. Jeg foreslår, at man bruger det, som man kan lide og har liggende i grønsagsskuffen. Og det gør ikke spor, at der er væsentligt flere grønsager end kød. Faktisk opdager de færreste, hvor lidt kød de rent faktisk får i forhold til mængden af grønsager, når det hele er blandet sammen i en gryderet som denne og smagt godt til.

4,63 fra 24 stemmer

Oksekød med spidskål og karry

Samlet tid40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 spsk olie
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 1 løg (hakket)
 • 450 gr hakket oksekød
 • 3 tsk paprika
 • 3 tsk karry
 • 1 spidskål (skåret i fine strimler)
 • 3 gulerødder (revne)
 • 1 rød peberfrugt (hakket)
 • salt og peber
 • evt. friskhakket persille til pynt

Fremgangsmåde

 • Opvarm olien i en stor gryde og sauter hvidløg og løg heri, til de bliver klare.
 • Tilsæt oksekødet og brun det godt. Tilsæt herefter paprika og karry. 
 • Skær spidskål i tynde strimler, kom det i gryden og sauter et par minutter, til kålen falder sammen.
 • Tilsæt revet gulerod og peberfrugt og lad det hele stege i ca. 5 minutter.
 • Smag til med salt og peber og drys evt. med lidt friskhakket persille inden servering.

Forslag til skønne variationer.

Spis gryderetten som den er. Gerne med et drys friskhakket persille ovenpå og måske godt brød ved siden af. Eller brug kål og oksekødsblandingen som fyld i madpandekager eller tortillas. Madpandekagerne/tortillas kan serveres som “saml-selv-pandekager”. Eller man kan pakke fyldet ind i pandekagerne, lægge dem i et ildfast fast, drysse med ost og gratinere dem kort i ovnen inden servering. Den metode bruger jeg for det meste herhjemme. Server evt. strimlet salat og creme fraiche dressing ved siden af. Det bidrager med lidt ekstra knas og friskhed og smager skønt.

Man kan også bruge kålfyldet til hjemmelavede forårsruller. Evt. en rest af fyldet, hvis ikke man får spist det hele på 1. dagen. Lav gerne forårsrullerne på filodej, hvis ikke der kan skaffes forårsrulledej og bag dem sprøde i ovnen. Et par dips bestående af sweet chili sauce og soya. Eller måske en rest karrysauce fra en omgang boller i karry og en portion kogte ris. Så er der ren hverdagslykke af den hjemmelavede slags på tallerkenen.

Faktisk vil jeg gerne være meget bedre til at bruge de forskellige typer sommerkål i mit køkken og i madlavningen. De er lækre, billige og supersunde og kan bestemt bruges til både andet og mere end bare hjemmelavet coleslaw til grillmaden. Så det kan være, at det skal være en mission her henover sommeren.

Subscribe
Notify of
27 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Tutta Hvidtfeldt
7 år siden

Jeg synes dine opskrifter er fine, jeg har brugt mange af dem og synes du når godt omkring de forskellige typer fisk, kød og grøntsager . Jeg er selv vild med ovnretter, så man kan rydde op i køkkenet imens maden laver sig selv.

Maden i mit liv.
7 år siden

Tutta – Tusind tak for din hilsen og søde kommentar 😀 Jeg kan kun give dig ret i forhold til ovnretterne – det er skønt, at man kan få ryddet væk og dækket bord, imens maden bliver færdig i ovnen 😀

Ulla Spaanheden
7 år siden

Er så spændt på at lave denne til familien i morgen. Nu er der købt ind til den… 🙂 Jeg bruger stadig mange af dine retter i madplanen, og har endnu ikke været skuffet over en eneste af dem. I weekenden vil jeg prøve at lave din kage af koldskål og kammerjunkere – den er jeg meget spændt på!

Maden i mit liv.
7 år siden

Ulla – Uhhh, så håber jeg sandelig også, at spicy oksekød med spidskål og karry falder i Jeres smag 😀

Koldskålskagen var faktisk med min mor på arbejde i går – altså en ny portion 😉 Den blev serveret for en gang kageglade damer i anledning af hendes fødselsdag og den skulle eftersigende have været et KÆMPE hit 😀

Ulla
7 år siden

Ihhh, så vil jeg glæde mig endnu mere til at lave/smage kagen ?? Spidskål er bare lækkert, og herhjemme får vi jævnligt Spidskålslasagne ? Så er sikker på, at din ret bliver et hit også. I dag står den på din ret “kylling i fad med pikantost og bacon”. Desværre kunne jeg ikke få forårsløg, så vi må nøjes med alm. løg.

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Ulla

Ulla – Ja, så er jeg sikker på, at I vil kunne lide en omgang spicy oksekød med spidskål og karry. Selv har jeg faktisk aldrig prøvet en spidskålslasagne – kan være jeg skulle få den streget på min”to do” liste snart 😀

Birthe rasmussen
2 år siden

5 stars
Virkelig dejlig opskrift, alle dine opskrifter er helt fantastisk 👍 jeg er vild med dem😊

Ulla
6 år siden

Familien var pjattet med retten Anne-Katrine 🙂 Det var en super dejlig ret, og til stor glæde for vores datter som har gluten- og laktoseallergener. Det er snart svært at finde på noget der er velsmagende uden gluten og laktose, så denne ret skal absolut serveres igen.

Maden i mit liv.
6 år siden
Svar  Ulla

Ulla – Uhhh, hvor det glæder mig at høre, at det var en succes. Kan sagtens følge, at det ikke altid er nemt at finde på aftensmad, og mad i det hele taget, når der skal tages højde for både gluten og laktose.
Har du for øvrigt set min opskrift på spicy oksekød og hvidkål i fad? Den minder lidt om den med spidskål og kan selvfølgelig også laves med spidskål, men krydderisammensætningen er en lidt anden. Og så har jeg lige forleden lavet en portion nemme romkugler uden sukker og mel. Begge opskrifter ligger lige her 🙂

https://madenimitliv.dk/spicy-oksekoed-hvidkaal-fad-groent/

https://madenimitliv.dk/sundere-romkugler-uden-sukker-mel/

Gitte Kristensen
6 år siden

Den smager rigtigt godt har lavet den flere gange.

Maden i mit liv.
6 år siden

Gitte – Det glæder mig – her i huset er det også en rigtig efterårs og vinterfavorit 😀

Mette Damgaard
5 år siden

Tak for dine fine opskrifter…også dejligt med et meget brugervenligt layout.
Har lige kigget på opskriften med oksekød, spidskål og karry. Den skal vist prøves til familien i morgen. Overvejer om jeg kunne gratinere det i et fad i ovnen med revet ost over … eller tror du osten blive “træls” sammen med spidskålen?
Vh Mette

Dorte
5 år siden

Tak for nogle dejlige opskrifter, din blog har sat lidt fornyelse i gang i mit køkken. Denne her er også lækker og let, jeg er lidt kål-forskrækket, men det her giver mig mod på flere kål-retter. Det er billigt, sundt og man bliver mæt på en behagelig måde.

Majken
5 år siden

Jeg er viiiiild med din 31 dages madplan! Ligger der flere månedsplaner på din side?
Tak for at du deler!

Julie
3 år siden

5 stars
Er retten fryseegnet?

Rikke
2 år siden

4 stars
Dejligt med en opskrift hvor tiden faktisk passer på trods af at man ikke er super hurtig i et køkken.
Jeg kan dog anbefale enten at tilsætte lidt chili eller at bruge stærk karry, da retten ellers bliver lidt for neutral efter vores families smag.
Serverede cremefraiche til sammen med pitabrød skåret i kvarte.

vivi
1 år siden

5 stars
Jeg er simpelthen den største klovn i et køkken,, og kun takket være dine lækre og lette opskrifter overlever mon familie :). Men selv den bedste opskrift kan jeg ødelægge når jeg går i gang med at krydre med salt og peber… – så en lille bøn herfra: vil du måske fremover skrive vejledning ifht. salt og peber. ??? På forhånd mange tak

Lena Susanne Rønne
1 år siden

Hej, jeg ‘mødte’ lige din opskrift, og genkendte den næsten. Jeg har lavet den med bare kål og oksekød og krydderier de sidste 35 år. Opskriften er arvet fra min mormor (via min mor), og hedder fra hendes tid Sporvognskål. Jeg synes at kunne huske, at min mormor kogte kålen ud, men jeg koger den, så der er lidt bid i kålen endnu. Jeg har nok også flere krydderier i, men grundopskriften er den samme. Morsomt hvordan en meget gammel opskrift kan udvikles og stadig kan genkendes.
Hilsen Lena Susanne, Præstø

Mette
1 måned siden

Vi spiser det gerne til stegte nudler. Det er et hit herhjemme