Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Stegt rødspætte med persillesauce.

6 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fisk og skaldyr, Hovedretter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Sådan en friskfanget rødspætte med persillesauce er nok noget af det bedste fisk jeg kan få, så da der var tilbud hos fiskehandleren forleden dag, måtte vi selvfølgelig have et par stykker med hjem til aftensmad. Allerbedst er det jo, når der bliver serveret nye, danske kartofler til og saucen er lavet på et kæmpe bundt friskhakket persille fra haven, men der går altså lige lidt tid endnu, inden vi kan få fingre i den slags delikatesser og menuen som den blev, var nu “heller ikke så ring’ endda”!

De færdigstegte rødspætter blev serveret på gammeldags manér med persillesauce og kogte, hvide kartofler. Lige inden servering fik fisk og kartofler et ekstra drys friskhakket persille, og desuden fik spætten selskab af en citronbåd og et drys havsalt. Så var den også i sit rette element.

Grønsager? Nej! Det hører sig altså bare ikke til med hverken dampet broccoli, bønner eller gulerodssalat til sådan en smørmør rødspætte, så persillen udgjorde dagens grønne indslag – og så kartoflerne selvfølgelig.

5 fra 2 stemmer

Stegt rødspætte med persillesauce

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk rensede rødspætter
  • 50 gr hvedemel
  • 100 gr smør (til stegning)
  • 4 spsk olie (til stening)

Persillesauce

  • 30 gr smør
  • 30 gr hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 1 bdt persille (hakket)
  • salt og peber

Desuden

  • 1000 gr kartofler

Fremgangsmåde

  • Skyl rødspætterne for evt. rester af blod og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær et par lette ridser på den "ru" side af fiskene med en skarp kniv, så de ikke “krøller sammen" under stegningen.
  • Bland hvedemel og salt og peber i en dyb tallerken og vend rødspætterne heri.
  • Opvarm smør og olie på en pande og steg fiskene i 3-4 minutter på hver side, til de er lysebrune. Jeg steger 2 rødspætter ad gangen.

Persillesauce

  • Smelt smørret i en gryde og rør hvedemel i smørret. Tilsæt mælk og pisk til en klumpfri sauce.
  • Bring saucen i kog og lad den koge et par minutter, til den tykner. Er saucen for tyk, kan der tilsættes ekstra mælk.
  • Tilsæt hakket persille og smag til med salt og peber.
  • Imens skrubbes eller skrælles kartoflerne og koges under låg i en gryde letsaltet vand i ca. 12-18 minutter (afhængig af størrelse), til de er lige netop møre.
  • Server de stegte rødspætter med persillesauce og kogte kartofler.

Noter til opskriften. 

I stedet for rødspætter kan du bruge skrubber. De er ofte billigere end rødspætter, men smagen er stort set den samme. Du kan også bruge fiskefileter af rødspætte eller skrubber i stedet for hele fisk med ben. 
Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
12 år siden

Jeg havde næsten helt glemt at der var noget som hed stegt rødspætte – ærgeligt – det smager skisme af mere end “blot” stegt fiskefilet. Har skrevet det bag øret:-).
Mange hilsner Charlotte

Lasse Alkærsig
11 år siden

Ser godt ud, men en rødspætte har ikke en side der er nubret.
Den er helt glat på begge sider.
I øvrigt skal en rødspætte ikke flås, men skrabes til den ikke føles glat (slim og skæl). Den skal saltes let i ca. 1 time derefter drysses med
peber og rødspætten steges i SMØR. Gode kartofler og persillesovs er et must.
Til retten nydes kold rose- eller hvidvin, men skal fisken
æres er det dansk brændevin og øl der skal nydes til.

Velbekomme.

Sigurd Tjørnevig
4 år siden

Her nordenfjords vender vi fisken i rugmel.