Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Svamperisotto med ristede kantareller…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Vegetar
Gå direkte til opskriften

Sensommer = svampetid og selvom jeg desværre ikke selv er nogen stor svampejæger – jeg er simpelthen for uvidende til, at jeg tør spise det, som jeg finder – så har vi heldigvis et par inkarnerede svampejægere i familien, deriblandt min mor og min onkel, som hellere end gerne deler ud af deres viden på området. De kantareller, som jeg har brugt til denne her risotto, er dog ikke nogen, som jeg selv har “fanget”, omend kantareller rent faktisk hører til blandt de få svampesorter, som jeg rent faktisk er i stand til at genkende, men jeg må hellere gå til bekendelse – de er fra grønthandleren.

Risotto spiser vi primært om foråret og i forsommeren, hvor jeg laver risotto primavera, som fyldes med lækre forårsgrønsager som grønne asparges og ærter og så om efteråret, hvor jeg laver risotto med svampe. Svamperisottoen kan selvfølgelig laves med alle mulige forskellige slags lækre svampe – der er frit valg og et mix af eksempelvis brune champignons, kantareller og østershatte smager skønt, men nu var de kantareller, som jeg faldt over hos grønthandleren, bare så fine, at det udelukkende blev til kantareller i denne her omgang.

Risotto er både nem og lækker aftensmad og så er det hit på en kødfri dag. Indimellem steger jeg en stor kylling i ovnen eller på grillen, som vi spiser til risottoen, men lige så ofte får vi bare en blandet salat eller dampede grønne asparges, hvis den står på risotto primavera og det mætter helt fint.

Jeg bruger ikke den traditionelle metode med at tilsætte bouillon lidt efter lidt og så ellers røre, røre, røre, indtil risene har absorberet bouillonen, når jeg laver risotto. Muligvis snyder jeg og muligvis ville jeg blive dybt til grin, hvis jeg præsenterede min risotto for en mesterkok eller en italiensk husmoder, men faktum er, at nedenstående opskrift fungerer upåklageligt for mig, den er supernem og jeg har endnu ikke fået klager over min risotto, sååååå…. If it ain’t broken, don’t fix it – er det ikke det, man siger?

3 fra 2 stemmer

Svamperisotto med ristede kantareller

Samlet tid25 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

 • 200 gr kantareller
 • 2 tsk smør
 • 1 løg (hakket)
 • 2 fed hvidløg (finthakkede)
 • 1 dl hvidvin (kan udelades)
 • 200 gr risottoris
 • 5 dl hønse- eller grønsagsbouillon (evt. vand + bouillonterning)
 • 40 gr revet parmesan
 • salt og (hvid) peber
 • friskhøvlet parmesan og persille til servering

Fremgangsmåde

 • Rengør svampene og skær evt. de største i halve eller kvarte. Smelt 1 tsk smør på en stegepande og rist svampene gyldne i smørret. Sæt panden til side.
  Smelt 1 tsk smør i en gryde og sauter løg og hvidløg blanke i smørret. Tilsæt hvidvin og lad det koge næsten væk – det tager ca 5 minutter. Bruges der ikke vin, springes dette trin bare over. 
  Kom risottoris og bouillon i gryden, rør rundt og læg låg på. Bring gryden i kog og lad risene koge ved jævn varme i ca 15 minutter, til de har opsuget næsten al væden og er næsten møre – rør rundt engang imellem, så risene ikke sætter sig fast i bunden af gryden. Når der kun er en smule væde tilbage, fjernes gryden fra varmen og risene trækker under låg i ca 5 minutter. 
  Rør revet parmesanost og ca halvdelen af de ristede svampe i risottoen og smag til med salt og (hvid) peber. Server den varme risotto med de resterende ristede svampe, friskhøvlede parmesanflager og persilledrys på toppen.
Bruger man ikke hvidvin og synes man, at risottoen mangler lidt syre, så kan man i stedet smage til med en smule citronsaft inden servering.
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lisbeth Skaalum
6 år siden

Jeg har haft stor glæde af at følge din blog i mange år og har ofte brugt dine fine opskrifter. Fornøjelsen ved at følge blokken er dog dalet betydeligt, efter du har valgt at bruge nogle meget aggresive reklamer. De virker voldsomt forstyrrende.

Maden i mit liv.
6 år siden

Lisbeth – Jeg beklager, at reklamerne forstyrrer dig. Sagen er den, at jeg lever af at blogge og reklamerne er min eneste indtægt. Hvis ikke der er reklamer på bloggen, så har jeg ingen indtægt – alternativet vil så være, at folk skal betale for at få adgang til mine opskrifter eller noget lignende og så må jeg indrømme, at jeg foretrækker reklamer. Jeg har dog sikret mig, at reklamerne aldrig vil blive således, at folk tvinges til at se en hel reklame, for at få “adgang” til en opskrift, som det er på visse sider eller på youtube – de små reklamefilm ligger altid placeret således, at de “følger med” og forsvinder, når de afspillet – siden “låser” altså ikke på reklamen og det er derfor muligt at ignorere dem og blot rulle videre ned over siden med opskriften.

Mange hilsner fra

Anne-Kathrine