Hjemme hos os er hjemmelavet, syltede rødløg nærmest en form for universal tilbehør. Noget som vi næsten altid har stående på køl til at sætte knas, kulør og smag til maden. Perfekte til snart sagt hvilken som helst form for sandwich, burger, salat, bowle, gryderet eller rugbrødsmad, som trænger til et pift. Og så er jeg ganske enkelt vild med den smukke, pink farve.
Se også – Hjemmelavet agurkesalat I Syltede rødbeder I Syltede agurker I Syltede asier
Opskrift på syltede rødløg.
De syltede rødløg laves ud fra nogenlunde samme princip som en klassisk agurkesalat. På en blanding af eddike, sukker, salt og peber og så selvfølgelig rødløg, og det er uhyre simpelt at lave dem. Derudover er det jo op til den enkelte, at tilsætte mere smag til lagen såfremt dette ønskes. Fx i form af lidt ingefær, chili, laurbærblade eller hvad man nu ellers plejer at smage sin agurkesalat til med. Men nedenstående grundopskrift er nu den variant, som man oftest finder i vores køleskab.
Tip! Se også “ofte stillede spørgsmål” og tips til anvendelsesmuligheder under opskriften.
Syltede rødløg
Ingredienser
- 3 stk rødløg
- 1 dl eddike (alm. lagereddike kan sagtens bruges)
- 75 gr sukker
- 1 tsk salt (jeg bruger groft salat)
- 1 tsk peberkorn
Fremgangsmåde
- Skræl rødløgene og skær dem i tynde ringe.
- Kom eddike, sukker, salt og peber i en lille gryde og giv det et kort opkog til sukker og salt er opløst.
- Tag gryden af varmen og kom rødløgene ned i den varme eddikelage i gryden. Rør rundt, så lagen fordeles godt.
- Dæk gryden til og lad løgene trække på køl i 30-60 minutter, men gerne et par timer. Rør rundt et par gange undervejs.
- Løgene kan holde sig i et par uger på køl. Skal de holde i længere tid, skal de hældes på skoldede og evt. atamonskyllede glas.
Ofte stillede spørgsmål.
Ift. syltede rødløgs holdbarhed, så kan de holde et par uger på køl, hvis de opbevares i et rengjort glas med låg. Skal løgene holde sig i længere tid, så kan man komme dem i grundigt rengjorte sylteglas, der er skoldede og skyllede med atamon eller alkohol.
Syltede rødløg laves ved at skære rødløg i tynde skiver og lade dem trække i en eddikelage lavet på eddike, sukker, salt og peber.
Syltede rødløg har en sød-syrlig smag, der langt henad vejen minder meget om smagen i agurkesalat, syltede rødbeder, asier osv osv. Dvs. at man groft sagt kan bruge syltede rødløg alle de steder, hvor man ellers ville servere. Jeg er kommet med et par eksempler i kapitlet herunder.
Sådan bruges syltede rødløg.
Jeg lavede en ret stor portion syltede rødløg, da jeg nu alligevel var i gang. Der er jo det smarte ved løgene, at det ikke tager ret meget længere tid at lave en stor portion, når man alligevel er i gang. Og de kan sagtens holde sig 1-2 uger på køl.
Halvdelen blev brugt som en del af fyldet i en hjemmelavet burger. En skøn sag med grillet kyllingebryst, bacon, aioli, salat, tomat og agurk og det smagte helt fantastisk. Resten kom i en sprød flæskestegssandwich, hvilket bestemt heller ikke var dårligt. Kombinationen af agurkesalat og syltede rødløg er virkelig lækker, men selvfølgelig kan man sagtens nøjes med én af delene.
De syltede løg er desuden skønne som topping på en klassisk hotdog. Og faktisk kan løgene også fint indgå som det syltede tilbehør til rigtig mange retter, hvor man normalt ville have brugt rødbeder, syltede agurker, agurkesalat eller lignende. Og så er syltede rødløg altså også helt perfekte som en del af tilbehøret til ristaffel. Eller bare til en god, hjemmelavet gryderet.
Har lavet rigtig meget agurkesalat i den sidste tid så “Nu glæder jeg mig til rødløg” Tak for hjælpen.
Jette – Velbekomme. Jeg håber, at det bliver en kæmpe succes 😀
Vi er stor fan af de syltede løg. Men hver gang overvejer vi, om lagen skal med i opbevaringsglasset?
Bliver de for tørre, hvis man ikke tager det med? Eller bliver de ved med at sylte videre, hvis det er med?
Heidi – Jeg kommer gerne syltelagen ved løgene i glasset, men ikke nødvendigvis det hele – det kommer lidt an på, hvor meget der er plads til. Hvis løgene skal holde sig længe, så skal de ligge i væden, da den sukkerholdige eddikelage virker konserverende. Skal løgene blåt stå et par dage, så man man sagtens hælde væden væk. Men gem gerne væden, da den kan bruges som base for en ny portion syltede rødløg 😀
Perfekt opskrift som altid,jeg har stor glæde af dem hver uge.Hilsen Erik
Erik – Hvor er det altså bare dejligt at høre, at mine opskrifter kan bruges. Mange tak 😀 😀