Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Tapas – den bedste start på weekenden…

2 kommentarer
Annonce

En af de allerbedste måder at starte weekenden på, efter min mening, er med et ordentligt fad lækre tapas, masser af snak og måske et glas rødvin eller to – man snakker bare så godt over sådan en omgang nippemad og får vendt hele ugen. Heldigvis er det jo overhovedet ikke nødvendigt, at tage på restaurant for at få serveret lækre tapas, for der findes jo rigtig mange steder, hvor man kan købe lækkerierne med sig hjem og så gælder det jo bare om at finde det allerbedste sted, der hvor man bor. I dag vil jeg give Jer et tip til verdens bedste delikatesseforretning – i hvert fald efter min mening. Tippet er måske mest relevant for Jer, der ligesom jeg bor i Vejle eller Trekants-området, men man ved jo aldrig – måske kommer nogle af Jer andre forbi en dag.

Når Morten og jeg beslutter os for, at vi har fortjent en gang tapas – eller alle mulige andre lækkerier – så kører vi nemlig gerne et smut forbi Vindinggård Mad og Vin i Vejle. Her regerer søde Lotte sammen med hendes dygtige medarbejdere og her er der altid garanti for en både høflig og meget personlig betjening samt masser af lækker mad og delikatesser til meget rimelige priser – uanset om man er på jagt efter et par lækre håndmadder eller en frisksmurt sandwich til madpakken, en gavekurv til familie og venner eller som en julehilsen til forretningsforbindelser, vine, tapas, oste og pølser eller måske den berømte fredagsburger, som er stor og lækker og fuldender enhver fredag aften – lige til at tage med hjem og servere.

img_7312

Den hyggelige butik bugner ganske enkelt af lækkerier fra gulv til loft og det er jo især noget, en madnørd som mig kan have svært ved at stå for. Jeg kunne seriøst bruge timer på at snuse rundt derinde og bare kigge på de mange lækre varer. Her er alt fra kaffe og te i store dåser til lækre vine og special øl, saucer, olier og dressinger, krydderier, marmelade, lakrids, nødder, chokolader og meget andet – og så må vi jo ikke glemme alle de lækre oste, pateer og pølser – alt sammen friskskåret og præsenteret på den der overvældende og appetitlige måde, så man får lyst til at vælte det hele ned i en kurv og tage det med sig hjem. Lige nu er der også massevis af julevarer i butikken – gløggekstrakt, lækre julekalendere, flødeboller, julelakrids og nødder i alle afskygninger, hvilket selvfølgelig ikke gør det nemmere for en juleelsker som mig. Hvor har jeg bare lyst til at tømme den butik, hver gang jeg er der.

img_7311

Selvfølgelig kan man selv kreere en tapas platte a la den Morten og jeg skal have i aften og det gør vi da også engang imellem herhjemme, men det som jeg synes, er så fint ved at købe den hos Lotte er, at både oste, pølser og skinke bliver friskskåret – ofte imens jeg står og venter. Skulle jeg selv ud og købe hele stykker og hjem og skære dem, så ville der jo være meget mere end Morten og jeg kunne spise og det færdigskårede, vakuumpakkede pålæg fra supermarkedets køledisk, kan absolut ikke sammenlignes med det, vi får hos Lotte. Hverken smags- eller kvalitetsmæssigt. Desuden er der alt muligt forskelligt på sådan en bakke – lige et par hapsere af hver slags, men alligevel altid rigeligt til, at vi bliver mætte og oven i købet har lidt rester til dagen efter.

Nu blev det som bekendt til tapas i dag, men jeg har allerede kig på juleplatterne, der indeholder alt hvad en traditionel julefrokost bør indeholde som fx sild med karrysalat, æg og rejer, leverpostej med bacon, rullepølse, roastbeef, ribbensteg og ost. Let, lækkert og for en stor dels vedkommende også hjemmelavet. Desuden er jeg vild med, at der ikke er krav om minimumskøb på juleanretningerne – hvad hjælper det, at man gerne vil samles med en håndfuld gode venner til en lille julefrokost, hvis det er et krav, at man skal købe mindst 10 kuverter?

Endelig kan jeg da lige nævne, at det er muligt at få bragt mad ud fra Vindinggård Mad og Vin – efter aftale og indenfor en radius af 10 km. Så hvis ikke du kan komme til Lotte, så kan Lotte komme til dig. En rigtig fin service, synes jeg og hermed er mit tip til verdens bedste og hyggeligste delikatesseforretning givet videre til Jer læsere af bloggen.

 

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Maria Hoffbeck
7 år siden

Jeg er enig, elsker også Tapas:-)
Jeg skriver mig den gode butik bag øret, til hvis vejen går til Vejle.

Laver du giveaways, så deler jeg dem gerne på min nye giveaway-blog:
“Giveaways i Danmark”.

Ønsker dig en smuk weekend:-)