Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Træstammer med marcipan – nem opskrift.

8 kommentarer
Ideer til studentermad, Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Weekenden banker på døren og jeg har en læsefridag i dag. Det betyder, at jeg har haft tid til at lave lidt hjemmelavede godter til i aften, og der står nu en portion hjemmelavede træstammer med marcipan og venter i køleskabet. Så nu må det faktisk godt snart blive aften 😉

Se også – Napoleonshatte I Franske vafler I Havregrynskager med smørcreme I Makronsnitter I Romkugler med nutella

Hjemmelavede træstammer – min bedste opskrift.

Som så mange andre er vi ret glade for såvel hjemmelavede romkugler, som træstammer og studenterbrød herhjemme. De 3 bagerfavoritter dækker stort set over samme “grund-element”, nemlig romkuglemasse. Og sådan en romkuglemasse kan man faktisk trylle frem på 5-10 minutter, hvis man er så heldig, at man har kagerester i fryseren. Eller lige har været et smut forbi det lokale supermarked. Se opskriften lige her. 

Selve arbejdstiden er minimal i forhold til det færdige resultat. Romkuglemassen skal blot køres sammen og så skal der selvfølgelig lige rulles lidt marcipan ud, som skal pakkes uden om træstammerne. Det kræver måske en smule fingersnilde og tålmodighed, men det er på ingen måde svært. Og det færdige resultat er så afgjort tiden værd. Og bliver træstammerne ikke supersmukke den første gang, så fortvivl ikke. De smager stadig virkelig godt og øvelse gør som bekendt mester.

Ligger man ikke lige inde med en pakke marcipan, så kan man selvfølgelig også bare trille romkuglemassen til kugler og vende dem i krymmel eller kokosmel. Altså lave en portion helt almindelige romkugler. Under alle omstændigheder er både hjemmelavede træstammer og romkugler garanti for succes, når de sættes på bordet til weekendhyggen. Og har man børn, så vil de som regel hellere end gerne være med til at trille romkuglerne og dyppe dem i krymmel.

4,80 fra 5 stemmer

Træstammer

Samlet tid30 minutter
Antal: 16 stk

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Del romkugle massen i to lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en pølse med en længde på ca. 40 cm.
  • Drys lidt flormelis på bordet og rul marcipanen ud til et rektangel på ca. 40 x 25 cm. Skær kanterne til, så de er lige.
  • Halver marcipanstykket på langs og læg en romkugle pølse på hvert marcipanstykke. 
  • Saml marcipanen rundt om romkugle pølserne og læg dem med sammenføjningen nedad. Skær hver pølse ud i 8 lige store træstammer med en skarp kniv.
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Dyb enderne af træstammerne i chokoladen og læg dem til tørre på et stykke bagepapir.
  • Opbevar træstammerne på køl.

Weekendhygge.

Jeg elsker at byde weekenden velkommen med lidt guf og jeg elsker fredage. Modsat lørdag, hvor der er mulighed for at sove lidt længere, så har man ofte været tidligt oppe fredag. Der indfinder sig derfor en helt naturlig træthed, når man har spist aftensmad. Og denne træthed betyder for det meste, at vi kravler sammen i sofaen. Gerne med en god kop te for mit vedkommende, lidt lækkerier på et fad eller i en skål og så måske en god serie.

Lige nu er vi ved at arbejde os igennem Desperate Housewives, som ingen af os fik set, dengang den gik i fjernsynet. Men det råder vi så afgjort bod på for tiden. Hold nu op, hvor er den god, sjov og til tider meeeget spændende. Mon ikke vi skal se et par afsnit i aften, imens vi nyder en enkelt træstamme eller to.

Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Cathrine
8 år siden

Hej fra Norge 😀
Vil gerne overaske min danske mand med romkuler/træstamme på hans fødselsdag (og måske ha’ nogen tilbage til vores 5 års bryllupsdag). Hvor lenge kan romkuler/træstamme holde sig fresh?
Btw – lækker blog 😀

Susanne
7 år siden

Hvor finder jeg romkugle massen ? Dit link virker ikke ..

Jannie CAstberg
7 år siden

se evt opskriften her er ikke et link?

Mikkel bager
4 år siden

Jeg vil ikke anbefale at fryse marcipan. Marcipan suger fugt og kommer til at “svede” af det.
For at marcipan skal være godt at rulle ud, vil jeg anbefale man laver det af f.eks. 200 g marcipan, 200 g flormelis, og ca 60-70 g glukose.