Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Rabarberkompot.

2 kommentarer
Rabarber opskrifter, Syltning, Tilbehør
Gå direkte til opskriften

Godt nok er det ved at være noget tid siden, de første spæde rabarberskud tittede op af jorden, men jeg har fuldstændig glemt at få denne her opskrift på rabarberkompot postet på bloggen, så nu kommer den altså. Hellere sent end aldrig.

Jeg kan rigtig godt lide rabarberkompot med masser af vanillekorn og lidt knas fra en portion smuttede og grofthakkede mandler. Bryder man sig ikke om mandler, eller synes man ikke, de passer sig i en rabarberkompot, så kan man jo bare udelade dem. Kompotten spiser vi ovenpå skyr eller græsk yoghurt om morgenen. Det fungerer også rigtig fint i en omgang lette og luftige pandekager og endelig skal man jo ikke undervurdere den søde rabarberkompot i det salte køkken. Præcis ligesom ribs gelé gør sig noget så godt til en forloren hare, så er rabarberkompot genialt til en stegt eller grillet kylling.

Jeg plejer at lave en lille portion af gangen – det er nemt at lave, så der sker ikke noget ved, at man koger rabarberkompot over et par omgange. Rabarberkompot holder sig ca. 1 uge i køleskabet og koger man en for stor portion, risikerer man, at det ikke bliver spist og i stedet må smides ud.

Ingen bedømmelser

Rabarberkompot

Samlet tid20 minutter
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 250 gr rabarber (skåret i mindre stykker)
  • 0,25 dl vand
  • 75 gr sukker
  • 1 vaniljestang (eller 2-3 tsk vaniljesukker)
  • 50 gr smuttede mandler (grofthakkede)

Fremgangsmåde

  • Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med vandet.
  • Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene ud i lidt af sukkeret, så de adskilles. Kom vaniljesukkeret og resten af sukkeret i gryden.
  • Bring gryden i kog og lad rabarberne simre i ca 10 minutter, indtil de er møre og "koger ud". Kogetiden afhænger lidt af rabarbernes tykkelse.
  • Tag gryden af varmen, tilsæt mandler og smag til. Måske skal der bruges mere sukker.
  • Hæld rabarberkompotten i en skål og lad den afkøle.
  • Server kompotten ovenpå yoghurt og skyr, til pandekager og som sød-syrligt tilbehør til stegt kylling.
  • Rabarberkompot kan holde sig minimum 1 uge på køl. Det er ikke fryseegnet.
Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hvadskalvibage/Mette
10 år siden

Jeg bruger næsten samme opskrift og laver det til en trifli. Det er en rigtig lækker sommerdessert 🙂

http://hvadskalvibage.blogspot.dk/2014/06/rabarbertrifili-med-rabarberkompot-og/