Paprikagryde med mørbrad, bacon og pølser

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 pk bacon i tern
  • 1 pk gode cocktailpølser
  • 2 løg (hakkede)
  • 1 svinemørbrad (afpudset og skåret i mundrette tern)
  • 3 spsk paprika
  • 1 rød peberfrugt (skåret i tern)
  • 250 gr champignons (skåret i skiver)
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk ketchup (kan udelades)
  • dl fløde
  • 2 dl mælk
  • salt og peber

Sådan gør du

  • I en stor gryde steges bacontern sprøde og gyldne - når baconstykkerne næsten er færdige, tilsættes pølser og de steges med et par minutter, så de lige netop bliver lysebrune og får stegeskorpe. Læg bacon og pølser på en tallerken med fedtsugende papir og stil dem til side.
    Brun løget i det tiloversblevne baconfedt i gryden - er der ikke fedtstof nok, kan man tilsætte lidt olie. Når løgene er klare, tilsættes mørbrad i tern og stykkerne brunes godt. Kom paprika i gryden og rør rundt. Tilsæt herefter peberfrugt og champignons og sauter i et par minutter. Hæld hvedemel i gryden og rør godt rundt. Kom hakkede tomater, evt. ketchup, fløde og mælk i gryden og bring den i kog. 
    Lad retten simre i ca. 20 minutter, så den tykner let og tilsæt de stegte bacontern og pølser (gem evt. lidt bacontern til pynt på den færdige paprikagryde).  Smag til med salt og peber og server med kogte ris, ovnstegte kartofler eller kartoffelmos.

Noter

Evt. rester kan sagtens kommes i en bøtte med låg og fryses. De kan også gemmes på køl i 1-2 dage og blot opvarmes.