Hjemmebagte pitabrød

Hæve- og bagetid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 6 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 3 dl vand (lillefingervarmt)
  • ½ pk gær
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 425 gr hvedemel (+ lidt ekstra til udrulning)

Sådan gør du

  • Udrør gær i vandet og tilsæt olie, salt, sukker og hvedemel. 
  • Ælt til en blank og smidig dej og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time. 
  • Slå dejen sammen og del den i 6 lige store boller. Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød med en diameter på 10-12 cm på et meldrysset bord. Lad pitabrødene hæve let på køkkenbordet, imens ovnen varmes op.
  • Beklæd 2 bageplader med bagepapir, sæt dem i ovnen og varm ovn og bageplader op til 225 °C. Tag pladerne ud og læg pitabrødene på de varme plader. 
  • Sæt pladerne tilbage i ovnen og bag pitabrødene ved 225 °C (varmluft) i 10-14 minutter til de er gyldne i kanterne og fint hævede på midten. 
  • Tag brødene ud og lad dem afkøle let på bageristen, inden de flækkes og fyldes med diverse lækre ting og sager.

Noter

Pitabrødene kan opbevares et par dage i en frysepose eller lignende og de bliver som nybagte, når de lunes kort i ovnen eller på en brødrister. De kan også fryses.