Tærte med kylling og bacon

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 rulle fersk tærtedej
  • 2 stk kyllingebryst
  • 1 pk bacon i tern
  • 1 bundt forårsløg (skåret i tynde ringe)
  • 2 dl grønne ærter
  • 1 tsk karry (kan udelades)
  • 1 nip chiliflager (kan udelades)
  • 5 æg
  • dl creme fraiche
  • 75 gr revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom tærtedejen i et tærtefad og forbag bunden efter anvisning på pakken. 
    Steg baconstykkerne på panden, til de er lysebrune. Skær kyllingebrystet i mindre tern og steg dem på panden sammen med baconstykkerne. Når kyllingen er stegt, tilsættes forårsløg, ærter og karry. Lad det hele simre et par minutter, smag til med salt og peber og tag panden af varmen. Fordel kyllingefyldet i den forbagte tærtebund. 
    Pisk æg, creme fraiche, revet ost, salt og peber sammen og hæld det over kyllingefyldet. Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 minutter til den er gylden og æggemassen stivnet. Server med en god salat.

Noter

Jeg synes, det passede fint med karry og chili til fyldet, men vil man hellere have den rene smag af kylling og bacon, kan man bare nøjes med at krydre med salt og peber. Tærten er også god kold, hvis der bliver rester til dagen efter.