Go Back
+ servings

Farsbrød med timian og bacon

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 pk hakket svinekød
  • 1 løg (revet)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 1 æg
  • ½ dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 pk bacon i skiver
  • salt og peber

Ristede kartofler med timian.

  • 800 gr små kartofler
  • 2 spsk olie
  • 3 tsk tørret timian
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør hakket kød, løg, hvidløg, æg, mælk, mel, timian, salt og peber sammen i en skål. Hæld farsen i et ildfast fad og form den til et brød med en ske eller med hænderne. Kniber det med at få formet brødet ordentligt, så fugt hænderne let under vandhanen. 
    Halver baconskiverne og læg dem taglagt ovenpå farsbrødet, så de overlapper hinanden let. Bag brødet ved 180 grader varmluft i ca 45 minutter, eller til kernetemperaturen er 75 grader. 
    Vask kartoflerne og dup dem let med køkkenrulle, så de ikke er alt for våde. Der er ingen grund til at skrælle dem. Hæld kartoflerne i en stor frysepose og kom olie, timian, salt og peber ved. Ryst posen godt, så olie og krydderier fordeles på kartoflerne. 
    Hæld kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem i ovnen ved 180 grader varmluft  i ca 30 minutter, eller til de er gyldne og møre. Rod evt. rundt i kartoflerne et par gange undervejs. Server kartoflerne til farsbrødet.

Noter

I stedet for ren svinekød kan man bruge halvt okse og halvt svinekød. Man kan også bruge hakket kalv og flæsk og endelig kan man bruge hakket kyllingekød.