Koldhævede morgenmadsboller

Hævetid: 10 timer
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • ½ liter koldt vand
  • 1/4 pk gær
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk honning (eller sukker)
  • 500 gr hvedemel
  • 100 gr durumhvedemel (kan erstattes af andre meltyper)

Sådan gør du

  • Hæld koldt vand i en stor skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt og honning og rør hvedemel og durumhvede ud i vandet. Rør dejen let sammen til den er glat, dæk herefter skålen til og sæt den på køl i minimum 10 timer, fx natten over.
    Når det er tid til at bage bollerne, varmes ovnen op på max temperatur – min ovn kan gå til 300 grader. Imens ovnen opvarmes, sættes bollerne på en bageplade med en våd spiseske. Når ovnen når max temperaturen, sættes bagepladen med bollerne i ovnen og der skrues herefter ned på 225 grader. 
    Bag bollerne i 15-20 minutter ved 225 grader varmluft, til de er gyldne og gennembagte og det lyder hult, når de bankes under bunden. Afkøl bollerne på ovnristen og server.

Noter

Opskriften er på helt klassiske, hvide boller, men man kan sagtens udskifte en del af hvedemelet med en grovere meltype eller tilsætte kerner til dejen.