Go Back
+ servings

Pasta i fad med kylling og broccoli

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 500 gr pastaskruer eller penne
  • 1 broccoli (delt i små buketter)
  • 250 gr kyllingebryst (stegt eller kogt)

Mornaysauce

  • 30 gr smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • 75 gr revet ost
  • revet muskatnød
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisning på pakken i rigeligt, saltet vand. De sidste minutter af kogetiden tilsættes broccolibuketter og de gives et hurtigt opkog.
  • Hæld vandet fra pasta og broccoli og lad det hele afdryppe i en sigte.
  • Skær kyllingen ud i mundrettet bider og vend kylling, pasta og broccoli sammen i et ildfast fad.
  • Smelt smørret i en lille gryde og rør melet ud heri. Tilsæt mælk og pisk godt, så saucen ikke får klumper.
  • Bring saucen i kog og lad den koge igennem i et par minutter til den tykner. Til sidst vendes revet ost i saucen og der smages til med muskatnød, salt og peber. Hæld saucen over fadet.
  • Bag fadet ved 200 °C (varmluft) i ca. 20 minutter til toppen er gyldenbrun og lækker.
  • Server med en lækker blandet salat og evt. brød.

Noter

Den hjemmelavede mornaysauce kan sagtens erstattes af en brik (ca ½ liter) færdigkøbt sauce, hvis det skal være endnu nemmere.