Go Back
+ servings

Oksekød i fad med kartoffel-låg.

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 løg (hakket)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 peberfrugt (hakket)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk ketchup
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 tsk paprika
  • 750 gr kartofler
  • 3 dl creme fraiche 18 %
  • 75 gr revet ost (fx mozzarella)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op og svits hvidløg og løg heri. Tilsæt herefter hakket oksekød og brun det godt. Tilsæt peberfrugt, hakkede tomater, ketchup, tørret timian og paprika og bring gryden i kog. Lad kødsaucen simre i ca. 20 minutter, så den koger let ind. Smag til med salt og peber. 
    Imens skrælles kartoflerne og skæres i tynde skiver. Giv kartoflerne et kort opkog i en gryde med letsaltet vand, hæld dem herefter i en sigte og lad vandet dryppe af.
    Kom kødsaucen i et ildfast fad og fordel kartoffelskiverne ovenpå i et taglagt mønster. Bred creme fraiche ud over kartoffelskiverne og slut med revet ost. Bag fadet ved 200 grader i ca. 20 minutter til osten er smeltet og gylden på toppen.

Noter

Ønsker man en tykkere kødsauce under kartoffellåget, så kan den evt. jævnes ved at ryste en spsk hvedemel sammen med lidt vand til en meljævning. Hæld jævningen i saucen og lad den koge igennem i et par minutter, så saucen tykner og melsmagen forsvinder.