Spicy oksekød og hvidkål i fad.

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • ½-1 hvidkålshoved (kan erstattes af spidskål)
  • 3 gulerødder (groftrevne)
  • 2 rødløg (hakkede)
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk mild chilipulver
  • 1 dl vand eller bouillon
  • salt og peber
  • persille til servering

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og sauter hvidløget heri. Tilsæt oksekødet og brun det grundigt. Kasser stokken fra hvidkålen og snit kålen i tynde strimler. Tilsæt hvidkål til oksekødet og svits det godt. Kom herefter revet gulerod og rødløg i gryden og vend godt rundt. Smag til med paprika, spidskommen, chilipulver, salt og peber. 
    Vend oksekød og kål ud i et ildfast fad, hæld 1 dl vand eller bouillon ved og sæt fadet i ovnen i ca. 45 minutter ved 175 grader (ikke varmluft). Vend rundt i fadet et par gange undervejs, så overfladen ikke bliver tør. Drys evt. med friskhakket persille og server med ristede kartofler eller brug nogle af de mange muligheder, som nævnes ovenfor.

Noter

Skal det gå lidt nemt mht. krydringen, så køb et brev færdig tacomix og brug det til at krydre oksekøds- og kålblandingen.