Hjemmelavet kartoffelmos

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 2 dl mælk
  • 50 gr smør
  • salt og peber
  • friskhakket persille (kan udelades)

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, skær dem i mindre tern og kom dem i en gryde. Hæld vand i gryden til kartoflerne lige netop er dækkede (ingen salt). Læg låg på gryden, bring kartoflerne i kog og kog dem møre, ca 20 minutter. 
    Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med et kartoffelmosjern, et piskeris eller en el-mikser på laveste hastighed og tilsæt mælken lidt ad gangen til konsistensen er passende. Vend smør i mosen og smag til med salt og peber. Drys evt. med friskhakket persille inden servering. 

Noter

Overvej at udskifte nogle af kartoflerne i mosen med rodfrugter. Selleri, søde kartofler, pastinakker, gulerødder og persillerødder er oplagte. Rødbeder smager også godt, men så bliver mosen lyserød.