Medister i svøb på flødebagte kartofler

Bagetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 1 bundt forårsløg
  • 4-5 dl madlavnings- eller piskefløde
  • 500 gr grillmedistre eller lign. ferske pølser
  • 1 pk bacon i skiver
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skrub eller skræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Skær forårsløgene i ringe og fordel dem i et ildfast fad sammen med kartoflerne - gem evt. lidt af den grønne top fra løgene til pynt. Hæld fløde over fadet og krydr med salt og peber. 
    Vikl baconstykker uden om grillmedistrene - et helt stykke medisterpølse kan selvfølgelig også bruges - og placer dem ovenpå kartoflerne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 60-70 minutter, eller indtil kartoflerne er møre, pølsen er gennemstegt og baconstykkerne er sprøde. Server gerne fadet med ekstra grønt, fx ovnbagte rodfrugter. 

Noter

En del af kartoflerne i fadet kan udskiftes med rodfrugter, hvis man gerne vil have lidt mere grønt ind i retten. Prøv fx søde kartofler, persillerødder, pastinak eller selleri. En porre i tynde ringe er også lækkert.