Svensk pølseret

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 700 gr kartofler (skrællede og skåret i tern)
  • 4 gulerødder (skrællede og skåret i skiver)
  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 1 pk (5-6 stk) gode pølser
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpure
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk sød chilipulver (kan udelades)
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 dl mælk
  • 1 dl madlavningsfløde (kan erstattes af mælk)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kom kartoffeltern og gulerodsskiver i en gryde. Hæld vand på til det lige netop dækker. Bring gryden i kog under låg – når gryden koger, skal den koge i ca. 5 minutter. Herefter tages gryden af varmen og vandet hældes fra kartofler og gulerødder – så skulle grønsagerne være lige netop møre.
    Varm olien op i en gryde og svits løget heri. Tilsæt pølsestykker og sauter et par minutter, til de har let stegeskorpe. Tilsæt hakket tomat, tomatpure, ketchup og krydderier og rør godt rundt. Vend herefter mælk og fløde i gryden. 
    Tilsæt de kogte kartofler og gulerødder og lad retten simre i ca 10 minutter under jævnlig omrøring, til saucen tykner og samler sig om grønsager og pølsestykker. Smag til med salt og peber og server.

Noter

Jeg synes ikke, at retten er fryse-egnet. Kartofler, som har været frosne, kan få en ret speciel konsistens, men det er blot min mening. Man kan dog sagtens opbevare svensk pølseret på køl i et par dage og blot genopvarme den.