Go Back
+ servings

Svensk pølseret

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 1 pk gode pølser (4-6 stk)
  • 4 spsk tomatkoncentrat (1 stor dåse)
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk paprika
  • 1 tsk sød chilipulver (kan udelades)
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 700 gr kartofler (kogte og skåret i mundrette tern)
  • 4 gulerødder (kogte og skåret i skiver)
  • 1-2 tsk eddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og sauter løget heri. Tilsæt pølsestykker og sauter et par minutter, til de har let stegeskorpe.
  • Hæld tomatkoncentrat, ketchup og krydderier i gryden sammen med mælk og fløde og rør godt rundt.
  • Tilsæt kogte kartofler og gulerødder og lad retten simre i ca 10 minutter under jævnlig omrøring, til saucen tykner og samler sig om kartofler, gulerødder og pølsestykker.
  • Smag til med lidt eddike, salt og peber og server. Evt med et drys friskhakket puløg.

Noter

Jeg synes ikke, at retten er fryse-egnet. Kartofler, som har været frosne, kan få en ret speciel konsistens, men det er blot min mening. Man kan dog sagtens opbevare svensk pølseret på køl i et par dage og blot genopvarme den.