Tærte med laks og spinat

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 80 gr groft mel, fx grahamsmel eller fuldkornsmel
  • 150 gr hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 1-1½ dl vand
  • 500 gr frossen, optøet spinat
  • 5 æg
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk revet muskatnød
  • 100 gr revet ost (fx mozzarella)
  • 250 gr fersk laks (fx laksefilet'er)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Groft mel og hvedemel kommes i en skål sammen med salt og olie.
  • Vandet tilsættes lidt ad gangen – måske skal der bruges lidt mere eller mindre – og dejen samles til en fast kugle.
  • Udrul dejen tyndt på et meldrysset bord og kom den i en tærteform (ca 20 cm i diameter).
  • Prik dejen jævnt med en gaffel og stil tærtebunden til side. Den behøver ikke forbagning.
  • Sørg for at så meget væde som muligt er presset ud af spinaten – ellers vil væden gøre tærtebunden blød under bagningen.
  • Bland spinat, æg, creme fraiche, muskat, citronsaft, salt og peber og halvdelen af osten og hæld spinatfyldet i tærtebunden. 
  • Fjern evt. skind på laksen og skær den i mundrette tern.
  • Fordel laksestykkerne ovenpå spinatfyldet og pres dem let ned. Drys resten af osten på tærten.
  • Bag tærten ved 190 °C (varmluft) i ca. 30 min, til den er gylden på toppen og æggemassen er stivnet.
  • Server med blandet salat og dressing.

Noter

Den hjemmelavede tærtebund kan selvfølgelig erstattes af en færdigkøbt fra supermarkedet. Den færdige tærte er desuden fryseegnet.