Kanelcookies

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 15 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr blødt smør
  • 125 gr sukker
  • 1 æg
  • 125 gr hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 nip salt
  • 75 gr mandler (grofthakkede)

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt herefter ægget og pisk grundigt. Vend hvedemel, bagepulver, kanel, salt og grofthakkede mandler i dejen. 
    Lad dejen hvilke koldt i ca 10 minutter, så er det nemmere at forme kagerne. Form herefter 15 kugler på størrelse med store valnødder. Læg kagerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem - de flyder ud under bagningen - og pres dem let flade. 
    Bag kagerne ved 175 grader (varmluft) i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad kagerne afkøle på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder. 

Noter

Kagerne kan holde sig sprøde i en kagedåse i minimum 14 dage. De er ikke fryseegnede, men man kan godt fryse den rå dej.