Go Back
+ servings

Nemme falafler med spidskommen

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 15 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 150 gr tørrede kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • ½ tsk bagepulver
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk rasp
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Udblød kikærterne i en skål med rigeligt vand natten over eller i ca 8 timer. Dræn kikærterne for vand og skyl dem godt. Skræl løg og hvidløg, skær løget i grove tern og kom begge dele i en food processor sammen med citronsaft og kør til en jævn masse. Tilsæt herefter de udblødte kikærter, bagepulver, spidskommen og salt og kør til en jævn masse. En massen for grov/tør, kan man tilsætte lidt vand. Smag til og form herefter kikærtemassen til 15 mellemstore kugler, som presses let flade ligesom frikadeller. Er massen for fugtig at arbejde med, så tilsæt lidt rasp til konsistensen passer. Steg falaflerne i varm olie på en pande – de skal have et par minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Server med lune fladbrød, citronsaft, creme fraiche dressing og blandet salat.

Noter

Bliver der falafler til overs, så er de skønne i madpakken - uanset om de er kolde eller varme. De kan også fryses.