Go Back
+ servings

Sprøde klejner.

Hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 25 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 1 æg
  • 100 gr sukker
  • 50 gr smeltet smør
  • 2 spsk fløde
  • ½ tsk kardemomme
  • revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 1 spsk citronsaft
  • 250 gr hvedemel
  • palmin eller smagsneutral olie til kogning

Sådan gør du

  • Æg og sukker røres sammen og smør, fløde, kardemomme og citronskal og saft tilsættes. Tilsidst tilsættes melet og dejen samles. Lad den ligge koldt i køleskabet i minimum1 time, inden den udrulles til en tynd firkant på et meldrysset bord. Skær firkanten i ruder med en skarp kniv eller en klejnespore og vrid klejnerne. Læs evt. mere om vridningen ovenfor. 
    Varm olien op i en gryde, der skal være olie nok til, at klejnerne kan svømme. Kom klejnerne i den varme olie et par stykker af gangen og vend dem et par gange under kogningen. 
    Når klejnerne er fint lysebrune er de færdige – det tager ca. 1 minut afhængig af hvor mange klejner der er i gryden. Lad kagerne afdryppe på fedtsugende papir og afkøl dem. Opbevar i en lufttæt beholder.

Noter

Da disse klejner bliver sprøde som småkager, kan de sagtens holde sig noget tid i en lufttæt kagedåse. De er dog allerbedst, imens de stadig er relativt nybagte.