Bruges der friske bønner, så kan det være, de skal have nippet enderne af. Kom derefter bønnerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i 2 min. Hæld vandet ud og lad bønnerne afdryppe. Bruges der frosne bønner, er det ikke nødvendigt at foretage sig noget. Saml de friske eller frosne bønner i små håndfulde og vikl 1 skive bacon om hver håndfuld - 8 stk i alt. Læg bønnerpakkerne med baconlukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 15-20 min. indtil baconstykkerne er lysebrune og bønnerne begynder at blive brune og sprøde i enderne. Server bønner i baconsvøb som tilbehør eller snack/tapas.
Noter
Bønnerne kan udskiftes med grønne asparges. Man kan desuden omvikle gulerødder med bacon og bage dem møre i ovnen.