Skibberlabskovs

Stegetid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 400 gr oksekød i tern, fx bov eller tykkam
  • 1 spsk smør
  • 3 løg (skrællede og grofthakkede)
  • vand
  • 5 laurbærblade
  • 1 tsk hele peberkorn (eller kværnet peber)
  • 2 tsk groft salt
  • kg kartofler

Sådan gør du

  • Start med at gå kødet efter og fjern evt. urenheder. Skær herefter kødet i tern á ca 2 x 2 cm. Brun kødet i smør i en gryde og tilsæt løgene. Når løgene er klare, hældes der vand i gryden til kød og løg lige netop er dækket. Tilsæt laurbærblade, peberkorn og salt. Læg låg på og bring gryden i kog. Lad herefter kød og løg simre ved svag varme i 1 time. 
    Skræl kartoflerne og skær dem i tern á ca 2 x 2 cm. Efter en time tilsættes kartoflerne til kødet. Læg låget på gryden og lad retten simre i yderligere 1 time. Herefter røres der godt rundt, så de møre kartofler moses let ud i kødet og “samler” retten. Smag til med salt og peber og server med en iskold smørklat, friskhakket persille, groft rugbrød og syltede rødbeder.

Noter

Vi har altid spist skibberlabskovs med hakket persille, men jeg ved, at der er andre som KUN kan spise skibberlabskovs med friskhakket purløg, så det må være op til den enkelte at vælge.