Fyldte peberfrugter til halloween

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 4 store orange peberfrugter
  • dl rå ris
  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakket)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • salt og peber
  • 100 gr revet ost (fx mozzarella)

Sådan gør du

  • Skær toppen af peberfrugterne og fjern forsigtigt kernerne. Skær derefter trekanter til øjne og næse og en glad mund i hver peberfrugt.
  • Kog risene efter anvisning på pakken og stil dem til side.
  • Varm olien op i en gryde og sauter løg og hvidløg heri. Tilsæt kødet og brun det godt.
  • Rør krydderierne i kødet og tilsæt tomaterne – skyl dåsen ren med vandet og hæld tomatvandet i gryden. Lad kødsaucen simre i ca. 10 minutter og smag til med salt og peber. 
  • Vend de kogte ris i kødsaucen og rør godt rundt. 
  • Fordel fyldet i peberfrugterne, kom revet ost på toppen og læg peberfrugtlåget øverst.
  • Sæt peberfrugterne i et ovnfast fad og bag dem ved 180 °C (varmluft) i ca. 20-30 minutter eller til peberfrugterne er lige netop møre.
  • Server de fyldte peberfrugter med salat og brød.

Noter

Pas på med at give peberfrugterne for lang tid i ovnen. De skal kun lige være møre og lækre - ellers risikerer man, at de bliver bløde og klasker sammen og så er det svært at se de fine udskæringer.