Napoleonshatte

Hvile- og bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 15 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 125 gr hvedemel (+ lidt ekstra til udrulning)
  • 75 gr flormelis
  • 1 nip salt
  • 100 gr koldt smør (skåret i tern)
  • 1 æg (delt i blomme og hvide)
  • 200 gr marcipan
  • 25 gr flormelis
  • 100 gr mørk chokolade (smeltet)

Sådan gør du

  • Kom hvedemel, flormelis og salt i en skål og smuld smørret ud i blandingen. Saml dejen med æggeblommen og lad dejen hvile koldt i 30 min. Har man en køkkenmaskine, så kan man med fordel bruge den til at samle dejen. Kom blot alle ingredienserne i skålen og saml dejen med K-spaden.
    Pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og 2-3 spsk æggehvide. Ælt sammen til en lind marcipanmasse - det er nemmest med fingrene. 
    Rul dejen ud på et meldrysset bord od udstik 15 runde cirkler med en diameter på ca 8 cm. Rul marcipanmassen til 15 kugler og læg en kugle på midten af hver cirkel. Fold dejen op omkring marcipanen på 3 steder og giv den et lille tryk, så den bliver siddende. 
    Bag napoleonshattene ved 200 grader (alm. ovn - ikke varmluft) i ca 15 min. til de er gyldne. Lad napoleonshattene blive helt kolde, og dyp herefter bunden i mørk chokolade. Kagerne kan holde sig i ca 5 dage - de kan også fryses. 

Noter

Kagerne kan holde sig i ca 5 dage - de kan også fryses. Det samme kan mørdejen, hvis ikke man laver napoleonshatte af det hele.