One pot cheeseburger pasta

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 løg (hakket)
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 450 gr hakket oksekød
  • 1 lille ds tomatkoncentrat
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk sennep (jeg bruger helt alm. sennep)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 ds hakkede tomater
  • 400 gr pastaskruer eller penne
  • 7 dl oksebouillon (evt. vand + 1 bouillonterning)
  • 75 gr revet ost (fx gul cheddar)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm olien op i en stor gryde og svits hvidløg og løg heri. Tilsæt kødet og brun det godt af. Tilsæt tomatkoncentrat,, ketchup, sennep, oregano, hakkede tomater, pasta og bouillon eller vand + bouillonterning og læg låg på gryden.  
    Lad det hele småsimre i 12-15 minutter til pastaen er mør. Rør evt. rundt i gryden et par gange undervejs - er gryden ved at koge helt tør så tilsæt lidt ekstra vand. Når pastaen er mør, tages gryden af varmen og der smages til med salt og peber. Drys med revet ost på toppen, læg grydelåget på igen og lad pastaen trække i et par minutter til osten er smeltet. 

Noter

Pastaen kan evt. pyntes med forårsløg i tynde ringe og tomat i tern - det ser rigtig fint ud, men det er selvfølgelig ikke nødvendigt.