Persillesuppe

Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg (skåret i stykker)
  • 4 kartofler, ca 250 gr (skrællede og skåret i tern)
  • 2 pastinakker (skrællede og skåret i tern)
  • 6 dl bouillon (grønsags- eller hønsebouillon)
  • 3 bundter persille
  • 1 dl hvidvin
  • dl madlavnings- eller piskefløde (kan erstattes af 200 gr flødeost)
  • salt og peber
  • creme fraiche og hakket persille til servering

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvidløg, kartofler og pastinakker i tern - sauter et par minutter uden at grønsagerne tager farve. Hæld bouillon i gryden og læg låg på. Lad gryden snurrer i ca 15 minutter, til grønsagerne er møre. 
    Skyl persillen og klip de groveste stængler af. Kom persillen i gryden og lad den koge med i 1-2 minutter. Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt hvidvin og fløde eller flødeost. Er suppen for tyk, så spæd med lidt vand, ekstra vin eller mælk. Bring suppen i kog, smag til med salt og peber og server suppen rygende varm med creme fraiche og persilledrys på toppen.

Noter

Suppen er fryseegnet, så lav gerne en stor portion og gem dem i fryseren.