Grydestegt kylling med persille

Stegetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 stor fersk kylling
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk smør
  • 3 dl vand
  • salt og peber

Brun skysauce

  • bouillon fra kyllingen
  • 2 spsk hvedemel
  • ½-1 dl vand
  • ½ dl madlavnings- eller piskefløde
  • kulør
  • 1 nip sukker
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl kyllingen fri for evt. blodrester mm. og dup den tør med køkkenrulle. Drys salt og peber ind i kyllingen og fyld den herefter med persille. Smelt smørret i en stegegryde og brun kyllingen på alle fire sider. Det er nemmest at læne kyllingen op ad grydens kanter, når den skal brunes på siden. 
    Drys med salt og peber, hæld vand i gryden og læg låg på. Lad kyllingen simre ved jævn varme i 45-60 minutter. Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar, hvis man stikker en lille kniv ind ved lårbenet. Hvis saften er rød, skal kyllingen have lidt mere. 
    Hæld væden (bouillonen) fra kyllingen over i en lille gryde og hold kyllingen varm, imens saucen laves. Ønskes sprødt skind på kyllingen, kan man sætte den i ovnen og grille den, imens saucen tilberedes.
    Brun skysauce.
    Skum evt det øverste gule fedtlag af bouillonen med en ske. Bring bouillonen i kog og ryst en meljævning af hvedemel og ½-1 dl vand. Tilsæt meljævningen til den kogende bouillon under piskning og lad saucen koge et par minutter til den tykner og evt. melsmag forsvinder. 
    Tilsæt fløde og kulør til saucen og smag til med salt, peber og evt. et nip sukker for at afrunde smagen yderligere. Server saucen til den grydestegte kylling sammen med kartofler og agurkesalat.

Noter

Tidligere var grydestegt kylling rigtig sommermad og selvom det smager forrygende med kylling og nye kartofler, så må jeg indrømme, at jeg også godt kan finde på at lave en grydestegt kylling om efteråret eller vinteren.