Lakserilette med purløg

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 stk varmrøget laks (ca 200 gr)
  • 2 spsk mayonnaise
  • 4 spsk creme fraiche
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk sennep (kan udelades)
  • 2 spsk friskhakket purløg (+ lidt til pynt)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra laksestykket, pluk det i mindre stykker og kom det i en skål.
  • Tilsæt mayonnaise, creme fraiche, citronsaft, sennep, hakket purløg, salt og peber.
  • Rør det hele sammen med en gaffel til en cremet lakserilette og smag til.
  • Anret riletten i en lille skål, drys med purløg og stil på køl til servering.
  • Server med ristet rugbrød eller flute, evt. på en bund af salatblade.

Noter

Pas på med at tilsætte for meget salt på én gang. Laksen er ret saltet i sig selv, så smag til og tilsæt evt. mere eller mindre salt efter smag og behag.