Chili med låg af majsbrød

Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1 portion chili con carne (til 4 pers)
  • 225 gr majsmel
  • 50 gr hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk sukker
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 æg
  • 2 spsk olie
  • 75 gr revet ost, fx cheddar
  • 1-2 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Opvarm chilien og fordel den i et dybt, ildfast fad eller lad den blive i gryden, hvis gryden kan tåle at komme i ovnen – se kommentar vedr. størrelse på fad/gryde ovenfor.
    I en skål blandes majsmel, hvedemel, bagepulver, sukker og salt. I en anden skål blandes kærnemælk, æg og olie. De våde ingredienser blandes i de tørre og der røres til en glat og lind dej. 
    Fordel dejen ovenpå chilien i fadet eller i gryden. Drys med revet ost og bag i ovnen ved 200 grader (alm. ovn - ikke varmluft) i ca. 30 minutter til majsbrødet er gyldent og gennembagt. Server straks.

Noter

Der kan tilsættes majskorn, forårsløg, hakket rød chili, jalapeños eller lignende til dejen, men husk at tage højde for styrken i chili con carnen, inden der tilsættes alt for meget chili.