Rødkålssalat med druer, appelsin og valnødder

Antal: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • ½ lille rødkålshoved
  • 200 gr vindruer (halverede)
  • 1 appelsin (skåret i filet'er og mundrette stykker)
  • 1 håndfuld rosiner eller tranebær
  • 50 gr valnødder (hakkede)

Dressing

  • 2 spsk appelsinsaft
  • 2 spsk rød saftevand (ufortyndet)
  • 1 spsk eddike, fx balsamico eller hvidvinseddike
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern stok og de groveste dele af rødkålen og snit den herefter i supertynde strimler. Skal man lave en stor portion, kan det være en god idé at bruge en food processor.
  • Kom rødkålen i en stor skål og kram den godt imellem hænderne - det gør kålen lidt blødere at tygge i. 
  • Tilsæt vindruer, appelsinstykker, rosiner og valnødder. Gem evt. lidt valnødder til pynt. 
  • Rør dressingen sammen, smag til med salt og peber og vend den i salaten. Lad salaten trække på køl til servering.

Noter

Når appelsinfilet'erne er skåret fri af hinderne på appelsinen, kan man vride de tilbageværende hinder. Så har man de 2 spsk appelsinsaft, som skal bruges til dressingen.