Vaniljeskyr med mandler og kirsebærsauce

Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 portioner
Udskriv

Ingredienser

  • 5 dl skyr
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vanillepulver (eller 3 tsk vanillesukker)
  • 1 dl piskefløde
  • 50 gr mandelsplitter
  • kirsebærsauce

Sådan gør du

  • Kom skyr i en skål og rør det sammen med sukker og vanillepulver/vanillesukker efter smag - måske skal der bruges lidt mere eller mindre sukker.
  • Pisk fløden til skum og vend den sammen med vanilleskyr. Fordel cremen i 4 portionsglas. 
  • Rist mandelsplitterne på en tør pande, indtil de er gyldne og lad mandlerne afkøle let.
  • Hæld kirsebærsauce ovenpå skyrcremen, fordel de hakkede mandelsplitter og server. 

Noter

I stedet for skyr kan man anvende en anden form for syrnet mælkeprodukt, fx græsk yoghurt. Det kan dog være en god idé, at vælge en fedtfattig, græsk yoghurt, idet den skal blandes op med flødeskum.